UPDATE Maramureş: Un bărbat ucrainean din grupul rătăcit pe munte, găsit de echipele de salvare şi poliţia de frontieră

UPDATE Maramureş: Un bărbat ucrainean din grupul rătăcit pe munte, găsit de echipele de salvare şi poliţia de frontieră

UPDATE ORA 12.58 Un bărbat ucrainean care a încercat să ajungă în România traversând Munţii Maramureşului la o altitudine de 1.900 metri, alături de alte persoane, a fost găsit, miercuri, de poliţiştii de frontieră, a informat, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"O persoană rătăcită în zona Masivului Pop Ivan a fost găsită de poliţiştii de frontieră maramureşeni. A primit ajutor medical de urgenţă de la echipajul unităţii mobile de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (EPA). Unitatea mobilă SMURD va prelua şi preda persoana rătăcită unui echipaj de ambulanţă, care îl va transporta la o unitate medicală pentru investigaţii", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, echipajul SMURD EPA va reveni la faţa locului pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă.

"Echipele de intervenţie acţionează în continuare, în sistem integrat, pentru căutarea şi salvarea celorlalte persoane rătăcite în zona montană", a mai spus Dan Bucă.

ORA 10.45 Maramureş: Bărbaţi ucraineni, blocaţi pe munte, căutaţi cu elicopterul SMURD

Mai mulţi bărbaţi ucraineni care încercau să ajungă în România, dintre care unul a decedat, sunt blocaţi în Munţii Maramureşului la o altitudine de peste 1.900 metri, fiind căutaţi de un elicopter SMURD, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne survolează frontiera în zona cuprinsă între sectorul de frontieră 354-370, Masivul Pop Ivan (din Munţii Maramureşului n.red.) pentru salvarea persoanelor care au solicitat ajutor", a spus Dan Bucă.

La grupul de bărbaţi blocaţi în zona alpină au ajuns în cursul nopţii de marţi spre miercuri şi doi salvatori din Ucraina, care au solicitat sprijinul autorităţilor române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”