UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE ORA 17.30 Pompierii mehedințeni au salvat joi după amiază persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat adânc de 90 de metri al Minei Baia Nouă, situată în Clisura Dunării, la aproximativ 50 kilometri de municipiul Orșova. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că operațiunea de scoatere la suprafață a persoanei a fost foarte dificilă din cauza pericolului de prăbușire a pereților puțului.

"Din fericire, acesta a fost agățat în cădere la aproape 30 metri de suprafață. A supraviețuit. Peste 90 de minute a durat operațiunea de salvare a acestuia", a declarat Nistor.

Potrivit sursei citate, persoana a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, medicii aflați la fața locului stabilind că are mai multe leziuni și necesită îngrijiri medicale.

"Acesta este de naționalitate cehă și se afla în zonă, la aproape doi kilometri de localitatea Baia Nouă, pentru, ni s-a spus, efectuarea unor prospecțiuni geologice", a mai adăugat Nistor.

ORA 14.29 Mehedinți: Acțiune de salvare a unei persoane căzută într-un puț dezafectat al Minei Baia Nouă

O echipă de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a fost solicitată, joi după amiază, să intervină pentru salvarea unei persoane căzută într-un puț dezafectat al minei din localitatea Baia Nouă.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că mai multe apeluri au venit prin numărul unic de urgență 112 și nu se cunoaște vârsta, identitatea și sexul persoanei respective.

"În zonă nu se află semnal telefonic. Informațiile sunt controversate. Nu știm dacă este vorba de un bărbat sau o fetiță", a precizat Nistor.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului au mai fost trimise echipaje ale SMURD, ale IPJ Mehedinți și ale Stației Orșova a Serviciului Județean de Ambulanță.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…