UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE ORA 17.30 Pompierii mehedințeni au salvat joi după amiază persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat adânc de 90 de metri al Minei Baia Nouă, situată în Clisura Dunării, la aproximativ 50 kilometri de municipiul Orșova. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că operațiunea de scoatere la suprafață a persoanei a fost foarte dificilă din cauza pericolului de prăbușire a pereților puțului.

"Din fericire, acesta a fost agățat în cădere la aproape 30 metri de suprafață. A supraviețuit. Peste 90 de minute a durat operațiunea de salvare a acestuia", a declarat Nistor.

Potrivit sursei citate, persoana a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, medicii aflați la fața locului stabilind că are mai multe leziuni și necesită îngrijiri medicale.

"Acesta este de naționalitate cehă și se afla în zonă, la aproape doi kilometri de localitatea Baia Nouă, pentru, ni s-a spus, efectuarea unor prospecțiuni geologice", a mai adăugat Nistor.

ORA 14.29 Mehedinți: Acțiune de salvare a unei persoane căzută într-un puț dezafectat al Minei Baia Nouă

O echipă de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a fost solicitată, joi după amiază, să intervină pentru salvarea unei persoane căzută într-un puț dezafectat al minei din localitatea Baia Nouă.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că mai multe apeluri au venit prin numărul unic de urgență 112 și nu se cunoaște vârsta, identitatea și sexul persoanei respective.

"În zonă nu se află semnal telefonic. Informațiile sunt controversate. Nu știm dacă este vorba de un bărbat sau o fetiță", a precizat Nistor.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului au mai fost trimise echipaje ale SMURD, ale IPJ Mehedinți și ale Stației Orșova a Serviciului Județean de Ambulanță.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro