UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE Mehedinți: Persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat al Minei Baia Nouă a fost salvată

UPDATE ORA 17.30 Pompierii mehedințeni au salvat joi după amiază persoana căzută într-un puț de aeraj dezafectat adânc de 90 de metri al Minei Baia Nouă, situată în Clisura Dunării, la aproximativ 50 kilometri de municipiul Orșova. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că operațiunea de scoatere la suprafață a persoanei a fost foarte dificilă din cauza pericolului de prăbușire a pereților puțului.

"Din fericire, acesta a fost agățat în cădere la aproape 30 metri de suprafață. A supraviețuit. Peste 90 de minute a durat operațiunea de salvare a acestuia", a declarat Nistor.

Potrivit sursei citate, persoana a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, medicii aflați la fața locului stabilind că are mai multe leziuni și necesită îngrijiri medicale.

"Acesta este de naționalitate cehă și se afla în zonă, la aproape doi kilometri de localitatea Baia Nouă, pentru, ni s-a spus, efectuarea unor prospecțiuni geologice", a mai adăugat Nistor.

ORA 14.29 Mehedinți: Acțiune de salvare a unei persoane căzută într-un puț dezafectat al Minei Baia Nouă

O echipă de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a fost solicitată, joi după amiază, să intervină pentru salvarea unei persoane căzută într-un puț dezafectat al minei din localitatea Baia Nouă.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Ramona Nistor, a declarat pentru AGERPRES că mai multe apeluri au venit prin numărul unic de urgență 112 și nu se cunoaște vârsta, identitatea și sexul persoanei respective.

"În zonă nu se află semnal telefonic. Informațiile sunt controversate. Nu știm dacă este vorba de un bărbat sau o fetiță", a precizat Nistor.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului au mai fost trimise echipaje ale SMURD, ale IPJ Mehedinți și ale Stației Orșova a Serviciului Județean de Ambulanță.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?