UPDATE Negoiță: Din ce știu eu, sunt precizate sursele în lucrarea de doctorat; înțeleg că nu au fost menționate corect

UPDATE Negoiță: Din ce știu eu, sunt precizate sursele în lucrarea de doctorat; înțeleg că nu au fost menționate corect

UPDATE ORA 12.22 Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat miercuri, la ieșirea de la Parchetul General, că, din câte știe, au fost indicate în lucrarea sa de doctorat sursele din care s-a inspirat, însă acestea nu ar fi fost menționate corect.

El s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la acuzația că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

"Răspunsul meu a fost categoric 'Nu!'. Niciodată nu am avut niciun avantaj în afară de faptul că mi-am îmbunătățit cunoștințele. Au fost interesați să știe dacă în timpul școlii doctorale au fost chestiuni în neregulă. Eu nefiind un profesionist în domeniu, că de-asta mi-am luat și conducător de doctorat, nu știu să apreciez. I-am spus domnului procuror că nimic nu mi-a trezit suspiciuni. Au fost chestiuni legate de taxa de școală, chestiuni legate de anumite costuri cu edituri, dar nimic în neregulă din perspectiva mea. (...) Am văzut acum recent o chestiune: 'Domne', a copiat, dar nu e plagiat'. Eu nu înțeleg care e diferența să copiezi și să plagiezi și diferența să copiezi și să nu plagiezi", a spus Negoiță.

El a precizat că nu regretă faptul că a studiat și că a cunoscut niște persoane de la care a avut de învățat, însă a susținut că s-a făcut prea multă 'vâlvă' pe acest subiect.

"Nu am obținut niciodată niciun avantaj. Și, ca să ne înțelegem, nici nu l-am pus prin CV-urile mele, nu l-am folosit. Dacă nu era chestiunea asta, niciunul dintre dumneavoastră nu știa că eu am un doctorat", a adăugat edilul de sector.

Întrebat de unde s-a inspirat, Negoiță a precizat că din foarte multe lucrări.

Cât privește menționarea surselor, primarul a spus: "Din ce știu eu, da. Ele sunt menționate, dar am înțeles că nu au fost menționate corect".

ORA 10.14 Robert Negoiță, audiat la Parchetul General

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat, în calitate de martor, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la acuzația că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.


La intrare în sediul Parchetului General, Robert Negoiță a spus că nu este cercetat penal în acest dosar.

Pe 24 iulie, Ministerul Educației a anunțat că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliție 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță și se recomandă retragerea titlului de doctor.

La rândul său, Robert Negoiță a confirmat procedura demarată de Comisia de Etică a Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmând că singurul său regret este că s-a lăsat tentat, în trecut, de această "modă" a titlurilor academice.

Robert Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social".

Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că lucrarea de doctorat semnată de Robert Negoiță este integral plagiată, fiind copiată de pe Internet și site-uri de socializare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”