UPDATE Niciun supravieţuitor după prăbuşirea unui avion utilitar în sudul Turciei

UPDATE Niciun supravieţuitor după prăbuşirea unui avion utilitar în sudul Turciei

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că prăbuşirea unui avion utilitar Beriev Be-200 în sudul Turciei a cauzat moartea tuturor celor opt persoane aflate la bord, informează AFP.


UPDATE ORA 17.53 Niciun supravieţuitor după prăbuşirea unui avion utilitar în sudul Turciei

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că prăbuşirea unui avion utilitar Beriev Be-200 în sudul Turciei a cauzat moartea tuturor celor opt persoane aflate la bord, informează AFP.

Avionul, care fusese închiriat din Rusia, avea la bord un echipaj format din cinci militari ruşi şi trei turci. El ajuta la stingerea incendiilor în districtul Onikisubat, din provincia turcă Kahramanmaras, situată în apropierea frontierei cu Siria.

După pierderea contactului radio cu avionul în provincia Kahramanmaras, echipele de intervenţie au fost mobilizate rapid, a explicat guvernatorul regional Omer Faruk Coskun.

La locul prăbuşirii au fost trimise un avion şi un elicopter, a precizat Ministerul Apărării turc, într-o postare pe Twitter.

Începând din 28 iulie, Turcia face eforturi pentru a lichida cele aproximativ 300 de incendii de pădure, guvernul de la Ankara apreciind că este vorba despre cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

Mai multe ţări, printre care Rusia, Spania şi Qatar, au trimis avioane utilitare în Turcia pentru a ajuta la stingerea acestor incendii.

ORA 16.35 Un avion utilitar, cu cel puţin şapte persoane la bord, s-a prăbuşit în sudul Turciei

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor, având cel puţin şapte persoane la bord, s-a prăbuşit sâmbătă în sudul Turciei, unde intervenea pentru a lichida un incendiu, au relatat media turce, citate de AFP.

Soarta membrilor echipajului nu se cunoaşte deocamdată.

Conform agenţiei de presă Anadolu, la locul prăbuşirii avionului au fost trimise mai multe echipe de salvare.

Pe imaginile difuzate de posturile de televiziune locale se poate vedea o coloană de fum ridicându-se dintr-o zonă muntoasă.

Potrivit DPA, avionul fusese închiriat din Rusia. Ministerul rus al Apărării a confirmat prăbuşirea avionului, un model Beriev Be-200. La bordul avionului se aflau cinci soldaţi ruşi şi trei cetăţeni turci, a menţionat agenţia de presă germană.

Din 28 iulie Turcia face eforturi pentru a lichida cele aproximativ 300 de incendii de pădure, guvernul de la Ankara apreciind că este vorba despre cel mai mare dezastru natural din istoria ţării.

Mai multe ţări, printre care Rusia, Spania şi Qatar, au trimis avioane utilitare în Turcia pentru a ajuta la stingerea acestor incendii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...