UPDATE Nouă răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo (presă)

UPDATE Nouă răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo (presă)

Nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo şi un suspect a fost reţinut la puţin timp după producerea faptelor, relatează media locale, potrivit AFP.

Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac survine într-un moment în care capitala ţării este în alertă maximă, în calitate de oraş gazdă a Jocurilor Olimpice.


Foto: (c) Kim Kyung-Hoon / REUTERS


Agresiunea a avut loc în cursul serii într-un tren care se deplasa de la periferie spre Setagaya, un cartier din vestul Tokyo. O femeie de circa 20 de ani a fost grav rănită, potrivit televiziunii publice NHK, care citează serviciile de salvare.

Locul în care a fost comisă agresiunea este situată la câţiva kilometri de situl olimpic al competiţiilor ecvestre.


Foto: (c) Kyodo/via REUTERS


Compania feroviară implicată, Odakyu Electric Railway, a anunţat pe site-ul său de internet că a suspendat o parte din serviciul său din cauza unui "atac într-o ramă", fără a furniza mai multe informaţii. Trenul a fost îndreptat spre o staţie de urgenţă.

Potrivit media, suspectul, un tânăr de circa 20 de ani, a fost arestat de poliţie după ce a mers la un comerciant şi i-a spus acestuia că este autorul atacului.


Foto: (c) Kyodo/via REUTERS


Potrivit agenţiei de presă Kyodo, autorul faptelor a abandonat la bordul trenului o armă albă, care părea a fi un cuţit de bucătărie, şi un telefon.

Contactate de AFP, poliţia locală şi serviciile de salvare au refuzat orice comentariu în această afacere.


Foto: (c) TWITTER/_KING_OF_SKY/via REUTERS


Legile japoneze în materie de arme de foc sunt foarte stricte, dar ocazional au fost comise crime cu alte arme.

În 2019, un bărbat a ucis două persoane, printre care un elev, şi a rănit peste zece persoane într-o răbufnire de violenţă care a vizat copii care aşteptau autobuzul.


Foto: (c) TWITTER/_KING_OF_SKY/via REUTERS


În 2018, un bărbatul a fost arestat în centrul Japoniei după ce a înjunghiat mortal o persoană şi a rănit alte două la bordul unui tren.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani