UPDATE Nouă răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo (presă)

UPDATE Nouă răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo (presă)

Nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo şi un suspect a fost reţinut la puţin timp după producerea faptelor, relatează media locale, potrivit AFP.

Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac survine într-un moment în care capitala ţării este în alertă maximă, în calitate de oraş gazdă a Jocurilor Olimpice.


Foto: (c) Kim Kyung-Hoon / REUTERS


Agresiunea a avut loc în cursul serii într-un tren care se deplasa de la periferie spre Setagaya, un cartier din vestul Tokyo. O femeie de circa 20 de ani a fost grav rănită, potrivit televiziunii publice NHK, care citează serviciile de salvare.

Locul în care a fost comisă agresiunea este situată la câţiva kilometri de situl olimpic al competiţiilor ecvestre.


Foto: (c) Kyodo/via REUTERS


Compania feroviară implicată, Odakyu Electric Railway, a anunţat pe site-ul său de internet că a suspendat o parte din serviciul său din cauza unui "atac într-o ramă", fără a furniza mai multe informaţii. Trenul a fost îndreptat spre o staţie de urgenţă.

Potrivit media, suspectul, un tânăr de circa 20 de ani, a fost arestat de poliţie după ce a mers la un comerciant şi i-a spus acestuia că este autorul atacului.


Foto: (c) Kyodo/via REUTERS


Potrivit agenţiei de presă Kyodo, autorul faptelor a abandonat la bordul trenului o armă albă, care părea a fi un cuţit de bucătărie, şi un telefon.

Contactate de AFP, poliţia locală şi serviciile de salvare au refuzat orice comentariu în această afacere.


Foto: (c) TWITTER/_KING_OF_SKY/via REUTERS


Legile japoneze în materie de arme de foc sunt foarte stricte, dar ocazional au fost comise crime cu alte arme.

În 2019, un bărbat a ucis două persoane, printre care un elev, şi a rănit peste zece persoane într-o răbufnire de violenţă care a vizat copii care aşteptau autobuzul.


Foto: (c) TWITTER/_KING_OF_SKY/via REUTERS


În 2018, un bărbatul a fost arestat în centrul Japoniei după ce a înjunghiat mortal o persoană şi a rănit alte două la bordul unui tren.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA