UPDATE Noul dosar ANRP vizează un teren supraevaluat de trei ori la 2,6 milioane euro (surse)

UPDATE Noul dosar ANRP vizează un teren supraevaluat de trei ori la 2,6 milioane euro (surse)

Noul dosar ANRP deschis de procurorii DNA se referă la acordarea de despăgubiri de 2,6 milioane euro pentru un teren din sectorul 3 al Capitalei, supraevaluat de trei ori mai mult decât valoarea reală, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Terenul respectiv are 1.250 mp și este situat pe B-dul Camil Ressu din sectorul 3 al Capitalei. El a fost cumpărat de la moștenitorul de drept cu suma de 130.000 de euro, reprezentând drepturi litigioase.

Potrivit surselor, membrii ANRP din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor au aprobat, în anul 2008, plata către cumpărătorul de drepturi litigioase a unei despăgubiri în valoare de 2,6 milioane euro, respectiv 2.111 euro/mp. Procurorii susțin însă că terenul a fost supraevaluat de trei ori peste valoarea reală.

La DNA au fost citați joi, pentru a li se aduce la cunoștință acuzațiile, Ingrid Zaarour, fost președinte al ANRP, dar și alți foști membri din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, respectiv Ingrid Mocanu, Remus Baciu, Constantin Cătălin Canangiu, Theodor Cătălin Nicolescu, Mihnea Remus Iuoraș. De asemenea, sunt așteptați la DNA și doi evaluatori.

Prima care a venit la audieri a fost Ingrid Mocanu, fost vicepreședinte al ANRP și fostă consilieră a lui Gabriel Oprea, care a declarat că este suspectată pentru abuz în serviciu.

"Dosarele acestea au ajuns modalități de a acoperi diverse rahaturi pe care le face DNA. Eu m-am săturat să merg în instanță și să explic că nu am luat niciun leu, niciodată, că nu cunosc pe nimeni dintre cei cărora le-am dat despăgubiri. M-am săturat. Eu o să fac plângeri penale și sesizări procurorilor care nu înțeleg să își facă treaba așa cum scrie în lege. (...) În 2008, valoarea terenului din centrul Bucureștiului era de 2 milioane de euro. (...) M-am săturat să aud la televizor că sunt o mafioată de la ANRP", a spus Ingrid Mocanu.

La sediul DNA s-a prezentat și fostul deputat Theodor Cătălin Nicolescu.

"Trei lucruri sunt esențiale de spus aici. În primul rând, nu am încălcat vreo lege sau ordonanță și nici măcar un act normativ. Nu sunt evaluator. Faptul că un specialist de la DNA spune că există un prejudiciu, nu înseamnă că acel prejudiciu există cu adevărat. Atunci când apar cifre din acestea legate de prejudiciu, luați-le sub beneficiul dubiului. Nu îi cunosc pe oamenii din dosar. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. DNA nu ne acuză că am vrut să îmbogățim pe cineva. DNA spune că am aprobat niște rapoarte de evaluare care nu sunt corecte", a declarat Theodor Cătălin Nicolescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”