UPDATE O pană de curent de 22 de minute a afectat parțial clădirea Palatului Parlamentului joi dimineață

UPDATE O pană de curent de 22 de minute a afectat parțial clădirea Palatului Parlamentului joi dimineață

UPDATE ORA 12.08 Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă, joi dimineață, timp de 22 de minute, în zona Palatului Parlamentului, afectând parțial această clădire, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Enel Distribuție Muntenia.

"În cursul acestei dimineți a avut loc o întrerupere de scurtă durată, care a afectat parțial Palatului Parlamentului. Echipele de tehnicieni au intervenit prompt, astfel că alimentarea s-a reluat în 22 minute. Întreruperea a fost soluționată în scurt timp și datorită sistemului de gestiune de la distanță — Telecontrol", au spus reprezentanții distribuitorului de electricitate.

Potrivit acestora, Palatul Parlamentului deține și un generator propriu de energie electrică.

Enel Distribuție Muntenia a realizat, în primele cinci luni ale anului, lucrări de modernizare în beneficiul a peste 100.000 de clienți din București, investițiile depășind 8,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

Astfel, în perioada ianuarie — mai 2016, echipele Enel Distribuție Muntenia, au modernizat și introdus în Telecontrol, sistemul de monitorizare și control de la distanță a rețelei, un număr de 12 puncte de alimentare și 30 de posturi de transformare. În cazul în care are loc o avarie, aceasta poate fi rezolvată mult mai rapid, fără a mai fi necesară deplasarea unei echipe la posturile de transformare și punctele de alimentare modernizate, se precizează în comunicat.

Implementarea lucrărilor de investiții pentru realizarea sistemului Telecontrol în București, Ilfov și Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 — 2015, 86% din stațiile de transformare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță a rețelei. Astfel, potrivit Enel, calitatea serviciului de distribuție a crescut semnificativ.

Prin comparație, conform datelor ANRE, autoritatea de reglementare în domeniul energiei electrice, în timp ce în 2010 pentru clienții Enel durata unei întreruperi medii per client/an (SAIDI — System Average Interruption Duration Index) era de 574 minute, în 2014 (conform ultimului raport oficial al ANRE), același indicator scăzuse la jumătate — 259 minute/client/an.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemului de gestiune a rețelei prin Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie foarte rapid și eficient, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariției unei defecțiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acțiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede și efectuarea de la distanță a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru rețelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor și sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor, au explicat reprezentanții companiei.

Programul va continua în următorii ani, până când toate stațiile si posturile de transformare aparținând Enel Distribuție Muntenia vor fi modernizate complet și controlate integral de la distanță, au adăugat oficialii companiei.

ORA 11.47 Clădirea Palatului Parlamentului a rămas fără curent electric, situația se va remedia scurt timp

Clădirea Palatul Parlamentului a rămas, joi, fără curent electric, în urma unei avarii, iar situația se va remedia într-o oră, au precizat pentru AGERPRES surse oficiale.

Potrivit acestora, "au căzut două transformatoare de energie electrică și în paralel au luat foc două cabluri ale Enel situate în tunelul dinspre Parcul Izvor".

Curentul electric a căzut în unele zone din clădire, iar situația se va remedia în timp de o oră, au informat sursele citate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /