UPDATE O puternică furtună de iarnă, prognozată în weekend în estul Statelor Unite; sute de zboruri au fost anulate

UPDATE O puternică furtună de iarnă, prognozată în weekend în estul Statelor Unite; sute de zboruri au fost anulate

Operatorii aerieni din Statele Unite au anulat sute de zboruri, vineri, şi au avertizat asupra unor perturbări a operaţiunilor în acest weekend din cauza rafalelor puternice de vânt şi a ninsorilor abundente prognozate în timpul unei furtuni de iarnă aşteptată în nord-estul ţării şi în regiunea Atlanticului Mijlociu, informează Reuters.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a indicat într-o avertizare că furtuna de tip Nor'easter va aduce condiţii de viscol ce vor face călătoriile "aproape imposibile".

American Airlines a declarat că se aşteaptă ca furtuna să aibă un impact "semnificativ" asupra operaţiunilor sale din nord-est, în special pe Aeroportul Internaţional Boston Logan. Transportatorul din Texas a anulat până în prezent 50 de zboruri.

JetBlue, cu sediul în New York, a anunţat că a anulat aproximativ 500 de zboruri până duminică.

United Airlines a anulat 10% din zborurile sale de sâmbătă.

De asemenea, Delta Air Lines a declarat că se aşteaptă ca furtuna să afecteze operaţiunile din weekend.

În total, peste 2.200 de zboruri au fost anulate pentru ziua de sâmbătă, conform serviciului de monitorizare a zborurilor FlightAware.

Avertizări de viscol, furtună de iarnă şi condiţii meteorologice specifice sezonului au intrat în vigoare în regiunile cuprinse între Carolina de Sud şi Maine, inclusiv Carolina de Nord, Pennsylvania şi New York, unde sunt prognozate ninsori începând de vineri după-amiază şi sâmbătă, potrivit NWS.

În multe zone din regiunea vizată se prognozează un strat de zăpadă de 30-60 de centimetri şi rafale de vânt de 113 kilometri la oră, a indicat serviciul de meteorologie.

În Boston, cel mai populat oraş din New England, cu 700.000 de locuitori, s-ar putea depune un strat de zăpadă de cel puţin 30 de centimetri, în timp ce în oraşul New York, cea mai mare metropolă din ţară, stratul de zăpadă ar putea depăşi 20 de centimetri, au spus meteorologii.

Serviciul de meteorologie a avertizat că zăpada viscolită ar putea reduce semnificativ vizibilitatea, iar vântul puternic riscă să rupă crengi şi cabluri de înaltă tensiune, cu posibilitatea producerii unor pene de curent. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...