UPDATE Percheziții la Centrul de Transfuzii din Craiova; sunt vizați un medic și o asistentă care vindeau sânge (surse)

UPDATE Percheziții la Centrul de Transfuzii din Craiova; sunt vizați un medic și o asistentă care vindeau sânge (surse)

Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj efectuează, miercuri, percheziții la Centrul de Transfuzii din Craiova.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că sunt vizați un medic și o asistentă care ar fi vândut sânge ilegal.

Perchezițiile vin la trei săptămâni după ce polițiștii au început o anchetă la Spitalul Municipal "Filantropia" pentru moarte suspectă, în urma unei sesizări a conducerii unității sanitare cu privire la faptul că doi pacienți ar fi decedat în condiții suspecte după transfuzii .

O femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani ar fi decedat în urma transfuziilor care le-au fost făcute la Spitalul "Filantropia".

Direcția de Sănătate Publică Dolj a amendat Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină și cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din secția de hematologie, în urma controlului efectuat după cele două decese apărute în urma transfuziilor de sânge.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...