UPDATE Pescariu: Baza 'Cutezătorii' nu a fost pentru elevi, ci pentru agapele unor șmecheri din Ministerul Educației

UPDATE Pescariu: Baza 'Cutezătorii' nu a fost pentru elevi, ci pentru agapele unor șmecheri din Ministerul Educației

UPDATE ORA 15:58 Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, care este suspectat, conform unor surse judiciare, de instigare la abuz în serviciu în dosarul privind concesionarea Bazei Sportive "Cutezătorii", a susținut, marți, la ieșire din sediul DNA, că această bază nu a fost niciodată destinată elevilor, ci "a fost pentru niște agape ale unor șmecheri din Ministerul Educației".

Dinu Pescariu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, unde a petrecut aproximativ o oră în fața procurorilor, iar la ieșire, întrebat de jurnaliști dacă baza nu cumva era destinată elevilor, Pescariu a precizat: "Populismul ăsta ieftin nu-și are rostul. Baza asta nu a fost niciodată pentru elevi. Baza asta a fost pentru niște agape ale unor șmecheri din minister, din Ministerul Educației. (...) Am investit într-o groapă de gunoi și ăsta este practic preambulul contractului pe care l-am semnat".

El i-a invitat pe jurnaliști să facă o paralelă între baza pe care o are în concesiune și o altă bază sportivă aflată în apropiere, precizând că de partea cealaltă a lacului acum este un complex de blocuri.

"Baza respectivă nu a plecat nicăieri. Vizavi de baza asta, 'Cutezătorii', peste lac exista o bază. De aceea, vă invit să faceți o paralelă între cele două baze. Aici este o bază sportivă în continuare. Peste lac, baza sportivă este un complex de blocuri, câteva vile și așa mai departe. Baza asta sportivă nu pleacă nicăieri. Prețul de închiriere e mai mult decât corect. Și iarăși populismul nu-și are rostul. De aceea, vă invit să veniți și să vedeți ce a existat, ce există acum, care sunt beneficiile de care beneficiază proprietarul bazei — statul. Că a fost RAAPPS-ul, că a fost ministerul, că o fi cine o fi, să vedeți că tot ce e acolo rămâne statului, nu pleacă cu mine, că nu mă duc cu el în mormânt", a declarat Pescariu.

Întrebat dacă a fost favorizat în preluarea bazei sportive, Pescariu a răspuns ironic că a fost "extrem de favorizat", adăugând baza a devenit atractivă doar după ce a investit "o grămadă de bani".

"Haideți să vă zic și cum am fost defavorizat: timp de 12 ani, până când s-a semnat primul contract între fundație și minister, nimeni nu a fost interesat de treaba asta. De ce? Era o zonă într-o stare jalnică, care înghițea bani și care nu era interesantă. Ea a devenit interesantă la circa trei-patru ani după ce am preluat-o, după ce am investit o grămadă de bani înăuntru și atunci, evident, multă lume și-ar fi dorit-o", a spus Dinu Pescariu.

* UPDATE ORA 15:29 Dinu Pescariu, suspect în dosarul privind preluarea Bazei Sportive 'Cutezătorii' (surse)

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu este suspectat de instigare la abuz în serviciu în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii", au precizat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.

* ORA 14:04 Dinu Pescariu, la DNA într-un dosar privind preluarea Bazei Sportive 'Cutezătorii' (surse)

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că Pescariu urmează să fie audiat de procurori într-un dosar în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...