UPDATE PÎCCJ: Dosar penal în urma declarațiilor deputatului Cătălin Rădulescu

UPDATE PÎCCJ: Dosar penal în urma declarațiilor deputatului Cătălin Rădulescu

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de reprezentanți ai Biroului de presă al PÎCCJ.

Parchetul General a deschis dosar in rem în acest caz.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, în care a vorbit despre protestatarii din Piața Victoriei, a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

"Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar. (...) Am spus și voi spune — dacă vreodată în țara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieși în stradă cu arma. La Revoluție am ieșit în stradă tot așa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niște idei pentru care lupt — drepturile și libertățile omului. (...) Dacă se iese în stradă pentru o idee, cum s-a ieșit atunci cu ordonanța, a fost ok. (...) Nu trebuia dată această ordonanță și toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (...) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piață și întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalți oameni, vrem să ieșim în Piața Victoriei, ce s-ar întâmpla?", a spus marți Cătălin Rădulescu.

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

"Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare", se preciza într-un punct de vedere postat marți pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria