UPDATE Polițist ucis lângă Paris: Atacatorul a afirmat că acționează în numele SI (surse concordante)

UPDATE Polițist ucis lângă Paris: Atacatorul a afirmat că acționează în numele SI (surse concordante)

UPDATE ORA 05.04 Un "combatant al Statului Islamic" (SI) l-a ucis cu lovituri de cuțit pe polițist, precum și pe partenera acestuia luni noapte în fața casei sale din apropiere de Paris, a anunțat agenția de știri Amaq legată de gruparea extremistă, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, informează AFP și Reuters.

"Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliție din orașul Les Mureaux, precum și pe soția acestuia cu armă albă în apropiere de Paris", a scris Amaq pe website-ul ei.

Atacatorul, care s-a baricadat în interiorul casei polițistului, a fost împușcat mortal de membrii unității de elită a poliției RAID, au declarat oficiali.

Poliția a găsit de asemenea în casă corpul unei femei și un supraviețuitor, un băiețel în vârstă de 3 ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, la BFM TV, la câteva minute după ce RAID a luat cu asalt casa.

Femeia era "cel mai probabil soția" polițistului, a declarat reporterilor procurorul Vincent Lesclous, citat de Reuters.

Crima a avut loc în suburbia Parisului Magnanville, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceză și circa 20 km de Les Mureaux unde era staționat ofițerul de poliție.

La scurt timp după atac, Lesclous a declarat: "Nu avem o certitudine despre motivațiile" atacatorului.

Potrivit unor surse concordante, atacatorul a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în timpul negocierilor cu RAID. Martori au relatat anchetatorilor că el ar fi strigat "Allah Akbar" atacându-l pe polițist, adaugă Reuters.

UPDATE ORA 03.24 Polițist ucis lângă Paris: Atacatorul a afirmat că acționează în numele SI (surse concordante)

Bărbatul care a ucis luni seară un polițist înainte de a se adăposti în casa victimei sale la Yvelines în apropiere de Paris a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în timpul negocierilor cu polițiștii forțelor speciale Raid, au declarat surse apropiate anchetei, informează AFP.

"Secțiunea antiteroristă a parchetului din Paris s-a sesizat... în legătură cu ținta și afirmațiile făcute în timpul negocierilor cu Raid", a explicat o sursă apropiată anchetei.

Bărbatul a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic, au precizat surse din poliție.

Partenera polițistului a fost găsită moartă după asaltul unității de elită, în care atacatorul a fost ucis, iar fiul cuplului, în vârstă de trei ani, a fost găsit nevătămat.

"Toată lumina va fi făcută" asupra asasinatului din apropiere de Paris al unui polițist și partenerei sale și ancheta va determina "natura exactă" a "acestei drame abominabile", a asigurat, în noaptea de luni spre marți, președintele francez Francois Hollande.

UPDATE ORA 02.14 Polițist ucis în apropiere de Paris: Atacatorul a fost împușcat mortal, corpul unei femei descoperit

Atacatorul care a ucis cu lovituri de cuțit un polițist în apropiere de Paris a fost împușcat mortal într-un asalt al forțelor speciale Raid, care au descoperit cadavrul unei femei și un copil de trei ani șocat dar nevătămat, au anunțat marți autoritățile franceze, informează AFP.

"Negocierile nu puteau avea succes, s-a decis asaltul" în jurul miezului nopții, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Pierre-Henry Brandet.

Polițiștii Raid "au descoperit cadavrul unei femei" și "atacatorul a fost ucis". Un băiat de trei ani "șocat dar nevătămat" a fost luat de echipele medicale, a declarat procurorul din Versailles.

Polițistul a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit când se întorcea acasă luni seară la Magnanville în apropiere de Paris. Nu se cunoaște motivul criminalului care i-a luat apoi ostatici pe soția și fiul victimei la domiciliul lor, potrivit Ministerului de Interne.

ORA 00.47 Un bărbat a luat ostatici în apropiere de Paris după ce a ucis un polițist (surse din poliție)

Un bărbat a ucis luni seară cu mai multe lovituri de cuțit un polițist la Magnanville în apropiere de Paris, înainte de a-i lua ostatici pe soția și fiul victimei la domiciliul lor, potrivit unor surse din poliție, informează AFP.

Polițistul a fost ucis când se întorcea acasă seara devreme, dar nu se cunoaște încă motivul agresorului, potrivit Ministerului de Interne.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...