UPDATE Prahova: Autorităţile revin cu precizări despre cei doi ucraineni răniţi în zona Castelului Peleş

UPDATE Prahova: Autorităţile revin cu precizări despre cei doi ucraineni răniţi în zona Castelului Peleş

Autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări în cazul celor doi ucraineni care au fost răniţi, sâmbătă seară, în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, arătând că, de fapt, aceştia nu au fost răniţi de urs, ci s-au accidentat încercând să fugă de teama animalului.

"Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard", a transmis city managerul Marian Panait.

Iniţial, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că la 112 a fost primit un apel referitor la faptul că două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere la nivelul membrelor.

Ca urmare a informaţiilor iniţiale, autorităţile au identificat animalul, o ursoaică cu doi pui, şi au hotărât relocarea animalelor. Decizia se menţine şi după noile informaţii oferite de cei doi ucraineni.

* ORA 20:05 UPDATE Prahova: Ursul care a atacat doi turişti ucraineni a fost identificat; s-a decis relocarea acestuia

Animalul care a atacat, sâmbătă seară, doi turişti ucraineni în zona Castelului Peleş din Sinaia a fost identificat, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui, autorităţile luând decizia de a reloca cele trei animale, a anunţat city managerul staţiunii, Marian Panait.

Potrivit acestuia, atacul a avut loc pe Aleea Peleşului, iar ursoaica şi cei doi pui au fost depistaţi, în pădure, lângă izvor, în apropiere de zona incidentului.

Hotărârea de relocare va fi pusă în aplicare în această seară, la faţa locului fiind aşteptat un medic veterinar care deţine armă cu tranchilizante.

Turiştii atacaţi sunt în afara oricărui pericol. Cadrele medicale le tratează rănile suferite la nivelul membrelor, iar apoi voi fi ţinuţi sub supraveghere medicală, a mai precizat Panait.

Doi turişti ucraineni au fost atacaţi, sâmbătă seară, de un urs în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, suferind răni prin sfâşiere la nivelul membrelor.

Potrivit ISU Prahova, victimele atacului sunt o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani de naţionalitate ucraineană. Cei doi au suferit plăgi prin sfâşiere la nivelul membrelor, bărbatul având răni la o mână şi la un picior, iar femeia la un picior.

* ORA 19:05 Prahova: Doi turişti ucraineni, atacaţi de urs în zona Castelului Peleş din Sinaia

Doi turişti ucraineni au fost atacaţi, sâmbătă seară, de un urs în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, suferind răni prin sfâşiere la nivelul membrelor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, victimele atacului sunt o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani de naţionalitate ucraineană.



Cei doi au suferit plăgi prin sfâşiere la nivelul membrelor, bărbatul având răni la o mână şi la un picior, iar femeia la un picior.

Victimele atacului se află în prezent la Spitalul Sinaia, iar autorităţile locale au convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi o comisie care analizează astfel de cazuri, a anunţat city managerul staţiunii Sinaia, Marian Panait.

Potrivit acestuia, după analiza făcută asupra cazului se va lua decizia de relocare sau recoltare a animalului.

De asemenea, Marian Panait a precizat că se fac patrule în zonă pentru identificarea ursului. AGERPRES/ (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa