UPDATE Prahova: Bunica Anei Maria Pătru nu a făcut declarații la DNA Ploiești

UPDATE Prahova: Bunica Anei Maria Pătru nu a făcut declarații la DNA Ploiești

UPDATE ORA 14.14 Bunica fostei șefe AEP Ana Maria Pătru, care a fost citată miercuri ca martor la DNA Ploiești, nu a dat declarații în fața procurorilor, aceasta prevalându-se de dreptul la tăcere.

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat că femeia, în vârstă de aproape 90 de ani, nu a dat declarații în cauza în care a fost citată, el invocând vârsta acesteia, dar și starea ei de sănătate.

Totodată, avocatul a precizat că procurorii DNA Ploiești i-au adus la cunoștință femeii faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 metri pătrați și pe construcția aflată pe acesta.

Întrebat unde se află terenul în cauză, avocatul a susținut că nu a primit copii după documentele dosarului, astfel că nu poate preciza detalii.

Întrebat de ce audierea bătrânei nu a fost făcută la domiciliul ei, având în vedere vârsta și starea sa de sănătate, Veronel Rădulescu a explicat că apărătorii femeii nu au avut timpul necesar pentru a formula o astfel de solicitare.

Pe parcursul prezenței la DNA Ploiești a bunicii Anei Maria Pătru, un echipaj de salvare a fost prezent la sediul Parchetului, acesta intervenind și evaluându-o medical pe bătrână în condițiile în care aceasta a făcut un atac de panică, nefiind necesar transportul ei la spital, au precizat reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

De asemenea, avocatul a declarat că a depus la DNA Ploiești o cerere de probe, propunând audierea procurorului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a fostului procuror DNA Mircea Negulescu, în calitate de martori în legătură cu acuzația de inducere în eroare a organelor judiciare pentru care este urmărită penal Ana Maria Pătru.

În context el a explicat că având în vedere această cerere, procurorul șef al DNA Ploiești ar trebui să formuleze o declarație de abținere.

ORA 12.26 Prahova: Bunica Anei Maria Pătru, în vârstă de 90 de ani, la DNA Ploiești

Bunica fostei șefe a AEP, Ana Maria Pătru, o femeie în vârstă de 90 de ani, a sosit miercuri la sediul DNA Ploiești, unde a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor.

Femeia este însoțită de Ana Maria Pătru și de un avocat, cel din urmă solicitând la sediul parchetului și o ambulanță în scop preventiv, având în vedere vârsta înaintată a acesteia.

Luând în considerare că accesul cu mașina în curtea DNA Ploiești nu este permis, femeia, care se deplasa foarte greu, a fost preluată de echipajul ambulanței cu un scaun rulant pentru a fi dusă la audieri.

"Știu de ce am venit. Am venit și eu aicea, că așa îmi vine să și plâng, am venit de acasă să văd și eu ce a făcut DNA, că mi-a nenorocit copilul. Le spun (anchetatorilor n.r.) în felul următor, că vreau să trăiesc să văd și eu pe DNA care și-a bătut joc de copilul meu, să-i văd și pe ei la pușcărie", a declarat bunica fostei șefe a AEP la intrarea în sediul DNA.

Ana Maria Pătru a fost pusă, în data de 27 septembrie 2017, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar în care aceasta ar fi inculpată pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare a banilor și inducere în eroare a organelor judiciare.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiții, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.

AGERPRES/(A, AS — autor: Anamaria Toma, editori: Oana Popescu, Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!