UPDATE Prahova: Trafic reluat pe autostrada A3, după mai mult de opt ore de la răsturnarea unei cisterne

UPDATE Prahova: Trafic reluat pe autostrada A3, după mai mult de opt ore de la răsturnarea unei cisterne

UPDATE ORA 20.12 Traficul rutier a fost reluat, sâmbătă seară, în condiții normale pe autostrada A3 București-Ploiești, acesta fiind închis timp de peste opt ore din cauza unei cisterne încărcate cu 32 de tone de combustibil care s-a răsturnat, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

O cisternă care transporta 22 de tone de motorină și 10 tone de benzină s-a răsturnat pe autostrada A3 la km 51+800 de metri, în afara părții carosabile, la fața locului fiind înregistrate scurgeri de combustibil, din cauza unei supape de siguranță care nu era închisă.

Pompierii militari prahoveni au acționat pentru realizarea unei perdele de spumă, pentru preîntâmpinarea pericolului de explozie.

Ulterior, o parte din încărcătură a fost transvazată, iar capul tractor și cisterna repuse pe roți.

În jurul orei 11.00, autoritățile au luat decizia de a închide traficul pe autostrada A3 și de a-l devia între localitățile Potrigrafu și Bărcănești.

După mai multe de opt ore de la acest moment, circulația a fost reluată

UPDATE ORA 19.00 Cisterna răsturnată pe autostrada A3 a fost repusă pe roți; traficul pe A3, în continuare oprit


Cisterna care transporta 22 de tone de motorină și 10 tone de benzină răsturnată, sâmbătă, pe autostrada A3 București-Ploiești a fost repusă pe roți, după aproape opt ore de la producerea evenimentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, inițial a fost repus pe roți capul-tractor, după ce o parte din încărcătură a fost transvazată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Raluca Brezeanu, a precizat că traficul pe A3 este în continuare oprit și deviat între localitățile Potrigrafu și Bărcănești.

UPDATE ORA 12.12 Reprezentanții firmei care dețin cisterna răsturnată pe A3, așteptați să ridice autovehiculul

Reprezentanții firmei care dețin cisterna răsturnată, sâmbătă, pe autostrada A3 sunt așteptați la fața locului pentru ridicarea autovehiculului, zona fiind asigurată de pompierii prahoveni.
Șoferul, care a suferit un traumatism la o mână, a fost dus la spital, iar la fața locului se află pompierii care asigură zona.

UPDATE ORA 11.49 INFOTRAFIC: Circulația oprită pe A3

UPDATE ORA 11.36 Circulația oprită pe un sens, pe A3; scurgeri de combustibil de la cisterna răsturnată

Circulația rutieră pe sensul de mers către București al autostrăzii A3 a fost oprită, sâmbătă, după ce o cisternă încărcată cu zeci de tone de motorină și benzină s-a răsturnat, la fața locului fiind înregistrate scurgeri de combustibil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, autovehiculul are o încărcătură de 22 de tone de motorină și 10 tone de benzină, acesta prezentând scurgeri de combustibil și fiind răsturnat pe o parte.

Conform sursei citate, nu există pericol de explozie, întrucât cisterna este răcită cu spumă de către echipajele de intervenție.

Potrivit Poliției Prahova, sensul de mers către București al autostrăzii a fost închis circulației. Datele inițiale furnizate de autorități arătau că nu există scurgeri de combustibil din cisterna răsturnată la kilometrul 56 al autostrăzii A3.

ORA 11.24 Cisternă încărcată cu benzină și motorină, răsturnată pe autostrada A3

O cisternă încărcată cu benzină și motorină s-a răsturnat, sâmbătă dimineața, pe autostrada A3, la fața locului nefiind înregistrate scurgeri de combustibil.

Potrivit poliției Prahova, incidentul s-a petrecut la kilometrul 56 pe sensul de mers către București, autovehiculul fiind răsturnat în afara părții carosabile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că în urma incidentului nu sunt scurgeri de combustibil.

Se pare că șoferul nu a fost rănit, însă la fața locului se deplasează autospeciale medicale ale Serviciului de Ambulanță Prahova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf