UPDATE Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători în luna mai la Castelul Windsor

UPDATE Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători în luna mai la Castelul Windsor

Prințul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 33 de ani, și logodnica lui, actrița americană Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, se vor căsători în luna mai în cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc în capela St. George de la Castelul Windsor, a anunțat marți un purtător de cuvânt al prințului britanic, citat de Reuters.

"Majestatea Sa regina Elisabeta a II-a le-a acordat permisiunea de a se căsători în capelă. Familia regală va asigura finanțarea ceremoniei de nuntă", se afirmă într-un comunicat de presă emis de Palatul Kensington.

Prințul Harry, care ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, și actrița americană Meghan Markle și-au anunțat logodna luni, declanșând o veritabilă frenezie mediatică pe ambele țărmuri ale Atlanticului.

Primele lor angajamente oficiale înainte de căsătorie vor avea loc în Nottingham, un oraș din centrul Angliei, în cursul zilei de vineri.

"Prințul Harry și Meghan Markle vor merge vineri la Nottingham pentru a participa la două angajamente oficiale ce vizează subiecte care îl pasionează pe Alteța Sa Regală — sensibilizarea publicului față de SIDA și infracționalitatea juvenilă", a indicat palatul regal britanic.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, bunica în vârstă de 91 de ani a prințului Harry, va participa la ceremonia de nuntă de anul viitor, a precizat un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham.

Meghan Markle va fi botezată în ritul anglican înainte de nuntă și dorește să devină cetățean britanic, deși își va menține cetățenia americană pe parcursul acestui proces, care va dura mai mulți ani, a precizat Jason Knauf, un purtător de cuvânt al prințului Harry.

Același purtător de cuvânt a spus că Harry și Meghan au ales să se căsătorească la Palatul Windsor întrucât acesta reprezintă "un loc special pentru ei".

"Nunta va fi un moment de distracție și bucurie și va reflecta personalitățile mirelui și miresei", a adăugat aceeași sursă.

Capela St. George, construită în stil gotic și aflată pe domeniul Castelului Windsor, în partea de vest a Londrei, are legături strânse cu istoria familiei regale britanice, ce datează din urmă cu multe secole.

În interiorul capelei au fost înmormântați zece foști suverani britanici, inclusiv Henry al VIII-lea și cea de-a treia soție a lui, Jane Seymour, dar și fostul rege Charles I.

În istoria mai recentă, capela a fost locul în care a fost celebrată căsătoria unchiului prințului Harry, prințul Edward, cu Sophie Rhys-Jones, în anul 1999, dar și o slujbă religioasă ce a inclus rugăciuni pentru a marca nunta tatălui lui Harry, prințul Charles, cu Camilla Parker Bowles, în 2005.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren