UPDATE Procurorul de la PJ Sinaia, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită

UPDATE Procurorul de la PJ Sinaia, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită

UPDATE ORA 17.40 Procurorii DNA Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în luna februarie 2015, Daniel Bucur, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunțători în cauză, și a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deține în orașul Comarnic.

Anchetatorii spun că, în schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi, pe care anterior îi cercetase și față de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluționare cauză respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

"În perioada aprilie — mai 2015, suspectul Bucur Daniel, în calitate de procuror, a pretins și a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la același imobil (placare cu piatră a unui gard), de la o persoană (martor denunțător) cercetată de magistrat pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta față de acesta din urmă o soluție favorabilă", se mai arată în comunicatul citat.

Bucur a fost adus, în cursul zilei de joi, cu mandat la sediul DNA Ploiești, părăsind instituția după mai multe ore împreună cu procurorii.

Surse judiciare au declarat că procurorii vor efectua percheziții în această cauză în prezența suspectului.

ORA 13.52 Procurorul Daniel Bucur, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, adus la DNA Ploiești

Procurorul Daniel Bucur, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, a fost adus, joi, cu mandat la sediul DNA Ploiești.

Surse judiciare au declarat că acesta va fi audiat într-un dosar privind fapte de corupție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!