UPDATE Protest în Piața Victoriei: Circulația a fost restricționată pe Șos Kiseleff între Str.Arh.Ion Mincu și Piața Victoriei

UPDATE Protest în Piața Victoriei: Circulația a fost restricționată pe Șos Kiseleff între Str.Arh.Ion Mincu și Piața Victoriei

UPDATE ORA 19.12 Circulația rutieră a fost restricționată, duminică seara, pe Șoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei, ca urmare a protestului organizat de mai multe organizații neguvernamentale și confederații sindicale.

În Piața Victoriei s-au adunat, potrivit unor surse, peste 2.500 de oameni.

La protest sunt prezenți și jandarmi.

Într-o postare pe pagina de facebook, Jandarmeria precizează că ''asigură fără discriminare protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic''.

Totodată, jandarmii fac un apel și le cer participanților la manifestări să respecte recomandările sau indicațiile forțelor de ordine și să sesizeze orice problemă care ar putea afecta desfășurarea pașnică a manifestațiilor.

''Jandarmeria este o instituție echidistantă, care asigură ordinea și siguranța publică, garant al drepturilor constituționale ale cetățenilor, cât timp aceștia le exercită pașnic'', se mai arată pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române.

ORA 18.45 Peste 1.500 de manifestanți s-au strâns în fața Guvernului

Peste 1.500 de manifestanți s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva schimbării legilor justiției.

Oamenii scandează ''Justiție, nu corupție'', ''PSD, ciuma roșie'' și ''Demisia'' și poartă pancarte pe care scrie ''Toți pentru Justiție''.

Circulația pe Bulevardul Kiseleff a fost oprită.

Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în alte județe din țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Printre semnatari apelului lansat pe facebook, se află Platforma România 100, Corupția Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, dar și politicieni.

''PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat'', spun semnatarii apelului.

În Capitală, manifestanții ar urma să plece din Piața Victoriei și să se oprească în fața Senatului și CCR, la Ministerul Justiției și Camera Deputaților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

4 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

5 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…