UPDATE Racheta nord-coreeană: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

UPDATE Racheta nord-coreeană: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

Consiliul de Securitate se va reuni de urgență, duminică, la New York, în urma lansării unei rachete nord-coreene, au anunțat diplomați. 

*Coreea de Nord a lansat o rachetă (Seul)


*Tirul nord-coreean este "absolut intolerabil" (prim-ministru japonez)

*Tirul nord-coreean: Washingtonul denunță o acțiune "destabilizatoare și provocatoare"

Reuniunea, sub formă de consultări cu ușile închise, a fost cerută de Statele Unite și Japonia, membri ai Consiliului, și Coreea de Sud, notează AFP.

Într-o scrisoare comună către președinția venezueleană a Consiliului cerând această reuniune, Washingtonul și Tokyo subliniază că "lansarea astăzi a unui pretins +satelit+ de către Coreea de Nord este o violare a rezoluțiilor pertinente ale ONU" ce interzic Phenianului orice activitate balistică sau nucleară.

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune duminică dimineață, în ciuda avertismentelor Statelor Unite și Coreii de Sud, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării.

Acest tir a fost efectuat în timp ce comunitatea internațională încă încearcă să ajungă la un consens cu privire la modul de a răspunde la ultimul test nuclear al Phenianului de la 6 ianuarie.

Washingtonul și Beijingul, singurul aliat al Phenianului, negociază de mai multe săptămâni asupra unui proiect de rezoluție a Consiliului pentru a răspunde acestui test, fără succes până în prezent.

Coreea de Nord este deja lovită de sancțiuni internaționale grele în urma tirurilor sale balistice și după trei teste nucleare, efectuate în octombrie 2006, mai 2009 și februarie 2013, amintește France Presse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…