UPDATE România - Kazahstan 3-1, în preliminariile CM 2018, la debutul lui Contra ca selecționer

UPDATE România - Kazahstan 3-1, în preliminariile CM 2018, la debutul lui Contra ca selecționer

Naționala de fotbal a României a învins formația Kazahstanului cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018, la meciul de debut al lui Cosmin Contra ca selecționer al echipei României.

 Tricolorii au făcut un meci destul de bun și s-au impus prin golurile marcate de Constantin Budescu (33, 38 — penalty) și Claudiu Keșeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).

Naționala a început destul de ezitant, iar primul sfert de oră a fost dominat de oaspeți, care au avut și două șuturi, unul expediat de Taghiberghen (5) din lovitură liberă de la 28 metri, prins de Tătărușanu, iar altul tras de Suiumbaev, pe lângă poartă (15).

Tricolorii au preluat apoi controlul jocului și și-au creat primele ocazii de gol, prin Chipciu, care a ratat din poziție de unu la unu cu portarul Pokatilov (18), iar apoi a trimis cu capul alături de poartă la centrarea lui Grozav (22). Grozav (25) a șutat peste poartă din unghi, iar Andone (28) a reluat peste poartă o centrare trimisă în careu.

România a deschis scorul în min. 33, la o acțiune personală a lui Budescu, încheiată cu un șut din unghi, fostul jucător al Petrolului și Astrei marcând cu concursul portarului Pokatilov.

Budescu a dublat avantajul echipei antrenate de Contra (38), din penalty, după ce tot el a fost faultat de Murtazaev.

Oaspeții au avut o șansă de egalare în finalul primei reprize, dar șutul lui Darabaev de la distanță a fost deviat de Chiricheș (44).

În debutul părții secunde, Tătărușanu a fost la post la un șut al lui Beisebekov (47), iar Grozav a replicat secunde mai târziu, cu un șut din unghi, pe lângă poartă. Tot Grozav a încercat să înscrie din foarfecă (53), dar mingea s-a dus pe lângă poartă. Grozav (54) nu a reușit să marcheze din dintr-o ocazie mai clară, șutul său de la 17 metri fiind respins de portarul Pokatilov.

După ce Pokatilov (62) a respins centrarea periculoasă a lui Budescu, iar Șciotkin a testat vigilența lui Tătărușanu (67), România a marcat și al treilea gol, prin Keșeru (73), la 7 minute de la intrarea sa pe gazon, după o pasă venită de la Alex Chipciu.

Hoban (82) a tras bine din marginea careului, dar pe direcția lui Pokatilov.

Oaspeții au marcat golul de onoare în min. 82, prin noul-intrat Baurijan Turisbek, care a reluat cu capul de lângă Benzar, la centrarea lui Beisebekov.

Până la final, România a mai ratat ocazii prin Ganea (84), din lovitură liberă, și Keșeru (89), șut pe lângă poartă.

România s-a impus meritat, însă putea câștiga și mai clar acest meci, pe care l-a încheiat cu un jucător accidentat (Pintilii), trei cartonașe galbene (Benzar și Chipciu vor fi suspendați pentru meciul cu Danemarca) și cu un debut, al lui Alex Ioniță (Astra).

România, care va terminat pe locul 4 în clasamentul grupei, indiferent de celelalte rezultate, va juca duminică la Copenhaga, cu Danemarca, în ultimul său meci din această campanie, soldată cu ratarea calificării la Mondialul de anul viitor.

România — Kazahstan 3-1 (2-0)
Au marcat: Constantin Budescu (33, 38 — penalty), Claudiu Keșeru (73), respectiv Baurijan Turisbek (82).
Ploiești, stadionul ''Ilie Oană'': 11.000 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2018 — Grupa E

Au evoluat echipele:

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 3. Cristian Ganea — 8. Mihai Pintilii (5. Ovidiu Hoban, 70), 18. Răzvan Marin — 7. Alexandru Chipciu, 14. Constantin Budescu (22. Alexandru Ioniță II, 80), 10. Gheorghe Grozav — 9. Florin Andone (11. Claudiu Keșeru, 66). Selecționer: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță — 4. Mihai Bălașa, 13. Alexandru Băluță, 15. Nicușor Bancu, 17. Ciprian Deac, 19. George Țucudean, 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu.

Kazahstan: 12. Stas Pokatilov — 21. Abzal Beisebekov, 2. Serghei Malîi, 6. Ieldos Ahmetov, 4. Viktor Dmitrenko, 16. Gafurjan Suiumbaev — 8. Ashat Taghiberghen (9. Baurijan Turisbek, 65) — 5. Islambek Kuat (căpitan), 7. Aslan Darabaev, 13. Azat Nurgaliev (20. Serghei Hijnicenko, 46) — 14. Roman Murtazaev (19. Aleksei Șciotkin, 58). Selecționer: Aleksandr Borodiuk.
Rezerve neutilizate: 1. David Loria, 22. Igor Șațki — 10. Ierkebulan Tunghișbaev, 15. Maksat Baijanov, 17. Tanat Nuserbaev, 18. Dmitri Miroșnicenko.

Arbitru: Sandro Schaerer; arbitri asistenți: Stephane De Almeida, Sladan Josipovic; arbitru de rezervă: Alain Bieri (toți din Elveția)
Delegat FIFA: Vasko Dojcinovski (Macedonia), observator FIFA pentru arbitri: Bertrand Layec (Franța)
Cartonașe galbene: Islambek Kuat (9), Pintilii (24), Suiumbaev (53), Chipciu (65), Benzar (71), Malîi (79).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...