UPDATE Rusia: 50 de persoane au fost rănite în explozia produsă în metroul din Sankt-Petersburg | Bomba găsită într-o altă stație a fost dezarmosată (oficial local) (FOTO/VIDEO)

UPDATE Rusia: 50 de persoane au fost rănite în explozia produsă în metroul din Sankt-Petersburg | Bomba găsită într-o altă stație a fost dezarmosată (oficial local) (FOTO/VIDEO)

UPDATE ORA 17.48 Forțele de securitate ruse au dezamorsat luni dispozitivul explozibil găsit la o stație de metrou din centrul orașului Sankt-Petersburg, după deflagrația produsă anterior într-o altă stație, a anunțat, într-un comunicat, Comitetul Național Antitero, conform căruia nouă persoane au murit și 20 au fost rănite, transmite Reuters.

UPDATE ORA 16.34 MAE transmite condoleanțe familiilor victimelor exploziei de la metroul din Sankt-Petersburg

Dispozitivul neexplodat a fost găsit la stația de metrou Ploșciad Vosstania, diferită de cea unde s-a produs deflagrația.

Anterior, o bombă artizanală a explodat la bordul unei garnituri de metrou în apropierea stației Sennaia Ploșciad. După ce inițial s-a vorbit despre două explozii, autoritățile ruse au precizat ulterior că a fost de fapt o singură explozie și că aceasta s-a produs în tunelul dintre două stații.

Comitetul Național Antitero a precizat că nouă persoane au murit și 20 au fost rănite în explozie.

Conform unui bilanț anterior citat de media ruse, 10 persoane ar fi murit și între 20 și 50 ar fi fost rănite în explozia cauzată de o bombă artizanală care conținea șrapnel.

Președintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

UPDATE ORA 16.26 Rusia: 50 de persoane au fost rănite în explozia produsă în metroul din Sankt-Petersburg

Cincizeci de persoane au fost rănite în explozia produsă luni în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, a anunțat, pe Twitter, Andrei Kibitov, șeful serviciului de presă al guvernatorului orașului, relatează Reuters.

Șaptesprezece ambulanțe sunt prezente la fața locului pentru a prelua răniții, a spus Kibitov.

Toate stațiile de metrou din oraș au fost închise, a informat Interfax.

Potrivit unei surse din serviciile pentru situații de urgență din Rusia, citată de Reuters, zece oameni și-au pierdut viața în explozia de la metroul din Sankt-Petersburg.

UPDATE ORA 16.24 Rusia: O singură explozie a avut loc la metroul din Sankt-Petersburg, între două stații (sursă)

O singură explozie a avut luni loc la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș al Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters.

Sursa a precizat că explozia s-a produs între două stații de metrou.

Într-o primă fază s-a vorbit de două explozii, în care și-ar fi pierdut viața cel puțin zece persoane. Alte câteva zeci au fost rănite.

UPDATE ORA 15.43 Explozie în metroul din Sankt Petersburg: Luăm în calcul toate ipotezele, inclusiv terorismul, declară Putin

UPDATE ORA 15.25 Rusia: Explozie în metroul din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puțin 10 victime

O explozie s-a produs luni într-o stație a metroului din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puțin 10 victime. RIA transmite că 10 persoane au fost rănite, în timp ce agenția TASS relatează că, potrivit informațiilor preliminare, 10 persoane și-au pierdut viața.

Agenția RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două stații de metrou din oraș. Trei stații de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka.

Potrivit Reuters, la stația de metrou Sennaia Ploșciad se aflau opt ambulanțe. Fumul a umplut mare parte din stația de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte stații de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu șrapnel.

Președintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a fost informat cu privire la această situație, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

ORA 15.04 Rusia: Explozie în metroul din Sankt-Petersburg (Life News)

O explozie s-a produs în metroul din Sankt-Petersburg și s-a soldat cu victime, a informat luni portalul Life News, citat de Reuters.
Numărul victimelor nu este precizat.

Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!