UPDATE Senatoarea Doina Tudor, cercetată în libertate sub control judiciar

UPDATE Senatoarea Doina Tudor, cercetată în libertate sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca senatoarea Doina Tudor să fie cercetată de DNA în libertate sub control judiciar, în dosarul în care este de acuzată de complicitate la luare de mită. Judecătorii de la instanța supremă au respins cererea DNA de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor, însă decizia nu este definitivă.

Doina Tudor a preferat să aștepte decizia judecătorilor în sala de judecată, ea părăsind apoi sediul ÎCCJ.

La puțin timp după ce a fost pusă în libertate, Doina Tudor a declarat că nu există la dosar probe împotriva ei, ci doar supoziții, respectiv declarația unui denunțător, care l-a rândul lui a fost denunțat de Ilie Carabulea.

"Sunt nevinovată și vom merge mai departe. Până la urmă sunt mulțumită (de soluția dată de instanța supremă — n.r.), dar știți cum este, până la urmă, procuratura va face contestație și nu vreau să mă văd în ipostaza că nu pot să reacționez în niciun fel", a spus Doina Tudor.

Ea a recunoscut că au fost "groaznice" condițiile din arestul Poliției Capitalei, unde și-a petrecut noaptea de joi spre vineri.

Doina Tudor a fost reținută, joi, în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. Tot în arest la domiciliu se află și Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie — mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", au reținut procurorii.

Potrivit DNA, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunțător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

"De precizat este faptul că inițial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro", au mai constatat anchetatorii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“

4 O dobitoacă

5 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului