UPDATE SUA: Împușcături într-o biserică baptistă din Texas; cel puțin 27 de morți și 24 de răniți (FOTO)

UPDATE SUA: Împușcături într-o biserică baptistă din Texas; cel puțin 27 de morți și 24 de răniți (FOTO)

Cel puțin 27 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 24 au fost răniți, indică bilanțul provizoriu al focurilor de armă trase duminică într-o biserică baptistă din Texas de o persoană neidentificată, care a murit la rândul său, potrivit poliției, a informat presa locală.

Incidentul a avut loc într-o biserică situată în Sutherland Springs, la 45 km sud-est de San Antonio (Texas), iar, după eveniment, la fața locul se înregistrează o puternică prezență a poliției, dar și a FBI.

Deși poliția nu a oferit încă un bilanț, comisarul Albert Gamez Jr. din comitatul Wilson a semnalat, pentru canalul MSNBC, citat de EFE, că cifra morților trece de 27, iar numărul răniților este de cel puțin 24 de persoane.

Informația a fost confirmată de respectivul responsabil din comitatul Wilson, unde se află First Baptist Church din Sutherland Springs, și pentru AFP, acesta precizând însă că așteaptă o confirmare oficială a acestui bilanț. "Trăgătorul este mort de asemenea", a mai declarat el.

"Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI și forțele de ordine sunt la fața locului. Monitorizez situația din Japonia", a scris duminică, pe contul său de Twitter, președintele SUA, Donald Trump.

Un polițist a declarat, pentru Fox News, că acum nu mai există o "amenințare activă" în biserică, acolo unde, la ora incidentului, era oficiată o slujbă religioasă.

Un martor a spus totodată pentru KSAT12, preluat de EFE, că, în jurul orei locale 11,30 (17,30 GMT), un bărbat înarmat a intrat în biserică și a deschis focul asupra celor prezenți.

Un alt martor, casier la o stație de benzină din apropierea bisericii baptiste, a indicat, pentru CNN, că a auzit circa 20 de împușcături " în succesiune rapidă, în timpul serviciului religios".

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”