UPDATE SUA: Trei morți, dintre care un polițist, în atacul armat de la Colorado Springs (autorități)

UPDATE SUA: Trei morți, dintre care un polițist, în atacul armat de la Colorado Springs (autorități)

Atacul armat din centrul de planificare familială în statul Colorado (vestul Statelor Unite) a făcut trei morți, dintre care un polițist, și 9 răniți, au anunțat vineri autoritățile, informează AFP. Trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un polițist, au declarat autoritățile din Colorado Springs într-o conferință de presă. Nouă persoane, dintre care cinci polițiști, au fost spitalizate.

"Starea lor este pentru moment bună", a precizat Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției din acest oraș situat la sud de Denver.

UPDATE ORA 02.56 SUA: Atacatorul de la centrul de planning familial din Colorado a fost arestat

Bărbatul înarmat care s-a ascuns mai multe ore într-un centru de planning familial din Colorado, în vestul Statelor Unite, a fost arestat după ce a făcut cel puțin 11 răniți, au anunțat autoritățile, informează AFP.

"Suspectul a fost arestat", a declarat John Suthers, primarul orașului Colorado Springs, la sud de Denver, într-un briefing de presă. Poliția, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire. "11 persoane au fost transferate la spitale locale, inclusiv 5 ofițeri de poliție", a declarat la rândul ei Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției orașului. În acest stadiu, ea nu a anunțat niciun deces și a spus că poliția nu a tras în suspect, făcându-l mai degrabă "să se predea".

Anterior Catherine Buckley a anunțat că atacatorul a adus "dispozitive" în clădire, sugerând ca ar putea fi explozive.

Schimbul de focuri între atacator și poliție a durat ore în șir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă. Reprezentanții poliției federale FBI încă participau la intervenție pentru a securiza clădirea, a precizat dna Buckley.

Nici poliția și nici federația centrelor de planificare familială nu au fost în măsură să confirme care era ținta atacatorului la această organizație non-profit, care primește subvenții publice.

Centrele de planificare familială furnizează în Statele Unite în principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectuează și avorturi.

Acest lucru face ca în mod regulat ele să fie ținta unor manifestații sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.

UPDATE ORA 01.98 SUA: Atac armat într-un centru de planning familial, 4 polițiști răniți

Schimburi de focuri aveau loc într-un centru de planning familial din Colorado între poliție și un atacator, cu mai mulți răniți dintre care cel puțin patru polițiști și un număr necunoscut de civili, relatează AFP.

"Patru ofițeri de poliție" au fost răniți și unii dintre ei au fost transportați la spital, a declarat într-un briefing de presă Catherine Buckley, o purtătoare de cuvânt a poliției din Colorado Springs, la sud de Denver (vestul Statelor Unite). Ea a precizat că sunt victime în rândul civililor în număr necunoscut și care nu au putut fi transportate toate la spital pentru moment, dar că nu există în acest stadiu niciun deces. Anterior, ea nu a fost în măsură să spună dacă există sau nu ostatici.

Spitalul Penrose din Colorado Springs a scris la rândul său pe rețeaua socială Twitter că au fost admiși "în total 5 pacienți" după atacul armat.

Televiziunile transmiteau imagini cu echipele de urgență lucrând pe ninsoare în jurul centrului. Incidentul a început în jurul orei 11.30 locale (18.30 GMT) când poliția a primit un avertisment anunțând un atac armat la un centru de planificare familială din orașul Colorado Springs, al doilea ca mărime din statul Colorado.

Un responsabil al Casei Albe a declarat că președintele Statelor Unite Barack Obama "a fost informat prin consilierul său de securitate internă Lisa Monaco" în legătură cu situația din Colorado Springs și că "va fi avertizat cu privire la evoluție".

Poliția a anunțat un atacator dar nu exclude complet prezența unui al doilea.

ORA 23.46 SUA: Atac armat în apropierea unui centru de planning familial, 3 polițiști răniți

Un atac armat a avut loc vineri în jurul unui centru de planning familial la Colorado Springs în statul Colorado (vestul SUA) făcând cel puțin trei polițiști răniți în timp ce atacatorul nu a fost încă localizat, a anunțat poliția, informează AFP.

Poliția din Colorado Springs, la sud de Denver, a confirmat pe Twitter că "trei ofițeri de poliție au fost răniți", adăugând că nu era încă posibil să spună dacă au fost răniți și civili. Atacatorul și poate chiar un al doilea încă nu au fost neutralizați."Nu putem confirma unde se află trăgătorul", a explicat o purtătoare de cuvânt a poliției Catherine Buckley, la canalul CNN.

Ea nu a fost în măsură să spună dacă sunt și morți, ostatici sau "câte persoane au fost tratate". Ea a spus doar că serviciile de urgență încearcă "să acorde ajutor medical celor care au nevoie". Mai multe magazine situate în jurul centrului au fost închise, cu clienții încă în interior.

Centrele de planificare familială, unde sunt practicate întreruperi voluntare de sarcină, fac de multe ori obiectul unor amenințări sau atacuri din partea adversarilor radicali ai avortului în Statele Unite, amintește France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...