UPDATE Tăriceanu: Legea introduce o distorsiune majoră în sistemul de pensii și o anomalie; trebuie făcută o corecție

UPDATE Tăriceanu: Legea introduce o distorsiune majoră în sistemul de pensii și o anomalie; trebuie făcută o corecție

Legea introduce în prezent "o distorsiune majoră" în sistemul de pensii și "o anomalie", a afirmat, luni, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul ședinței coaliției de guvernare PSD-ALDE, precizând că trebuie făcută "o corecție" în ceea de privește sistemul pensiilor speciale.

 "Un alt subiect de interes în discuția noastră a fost legea pensiilor speciale, proiectul, mai bine-zis. (...) Prim-ministrul împreună cu ministrul Muncii și ceilalți membri din Guvern au prezentat câteva chestiuni de principiu. Și cea mai importantă se referă la următorul lucru: astăzi, legea, așa cum funcționează, introduce o distorsiune majoră în sistemul de pensii și o anomalie. Adică, pensiile speciale ajung să fie mai mari decât salariul net pe care îl are angajatul respectiv. Nu există nicăieri, din ce știm noi, un astfel de sistem în funcțiune care să fie sustenabil. Prin urmare, trebuie făcută o corecție", a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că principiul prezentat de premier este acela ca "pensia să nu poată, sub nicio formă, să depășească salariul".

"Ca să fie clar pentru toată lumea: nu se micșorează nicio pensie din cele care sunt în momentul de față, dar această rezolvare a problemei este urgentă, pentru că, altfel, impactul pe buget, pe bugetul de asigurări sociale pe anul viitor va fi unul care, sigur, nu va mai putea fi susținut și nu e normal să continuăm cu această anomalie care, în prezent, din păcate, funcționează. Mă refer la faptul că sunt pensii mai mari decât salariile pe care le obțin cei care intră în pensionare", a adăugat Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…