UPDATE Tarom și Compania Națională de Investiții, verificate de luni de Corpul de Control al premierului (surse)

UPDATE Tarom și Compania Națională de Investiții, verificate de luni de Corpul de Control al premierului (surse)

Premierul Mihai Tudose a dispus ca începând de luni Corpul de Control al prim-ministrului să efectueze verificări la TAROM și Compania Națională de Investiții, au declarat duminică pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Potrivit acelorași surse, premierul s-a aflat duminică la Palatul Victoria pentru discuții privind demararea celor două controale.

În ședința de guvern de vineri, premierul Mihai Tudose i-a atras atenția ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a transmis că va avea o "discuție personală" cu el și cu managerul companiei aeriene.

"Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-ați prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM? Și mi-ați spus că vă asumați și că aveți încredere în el și că știe ce are de făcut. Așa este?", l-a întrebat Mihai Tudose pe ministrul transporturilor, acesta confirmând că situația este cea prezentată de premier.

Premierul a continuat pe un ton critic: "Păi, eu să înțeleg că aveți încredere în el și împreună formați o echipă. Vă asumați ce e acolo, 104 milioane pierdere pe șase luni? CFR Marfă — pierdere, CFR Călători — pierdere. Înțeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie", a spus Tudose.

Cuc a confirmat că pierderile TAROM sunt cele menționate de șeful executivului, dar a susținut că există și motive pentru acestea. "TAROM a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor și, totodată, în urma unor decizii comerciale care au fost luate în anul 2016, anumite rute au fost anulate (...). Au avut și diverse probleme tehnice la aeronave, care, practic, au redus numărul de aeronave (...). Știți foarte bine că s-a lansat procedura de achiziție pentru trei avioane de lung curier, numai pentru a preveni și a preîntâmpina aceste pierderi, a crește profitul companiei. (...) Va urma și o serie de evaluări ale personalului de la TAROM și, bineînțeles, și disponibilizările care se impun în perioada următoare", a explicat ministrul.

"Vom avea și o altă discuție pe tema asta, personală, poate și cu domnii manageri de acolo", a replicat premierul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…