UPDATE Tenis: Simona Halep, calificată în turul al treilea la Wimbledon, după un meci solicitant

UPDATE Tenis: Simona Halep, calificată în turul al treilea la Wimbledon, după un meci solicitant

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat, miercuri, în runda a treia a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după un meci solicitant cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, de care a dispus cu 7-5, 6-3.

Halep (25 ani), numărul doi mondial, s-a impus într-o oră și 30 de minute, chiar dacă nu a jucat cel mai bun tenis al său în fața jucătoarei de 21 de ani, care ocupă locul 96 în lume.

Românca a început slab și a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar a reușit să revină și să egaleze (3-3). Haddad Maia s-a desprins din nou, la 5-3, dar Halep a avut un final foarte bun de set, cu patru ghemuri consecutive, încheind cu 7-5.

În actul secund, jucătoarea sud-americană a condus cu serviciul până la 3-3, când, după ghemuri disputate, Halep a făcut un break la zero, apoi și-a fructificat serviciul la zero, câștigând din nou pe serviciul adversare, în final (6-3).

Simona a reușit 3 ași, față de doar unu al braziliencei, a făcut 4 duble greșeli, spre deosebire de 6 ale adversarei, a realizat 14 winners (19 Haddad Maia) și a comis 20 erori neforțate, Beatriz Haddad Maia având aproape dublu (39).

Românca, semifinalistă la Wimbledon în 2014 și sfertfinalistă anul trecut, și-a asigurat 90.000 de lire sterline și 130 de puncte WTA.

Următoarea adversară a Simonei va fi chinezoaica Shuai Peng, care a dispus cu 6-2, 6-2 de Carla Suarez Navarro (Spania), cap de serie numărul 25. Halep o va înfrunta în premieră pe Peng (31 ani), jucătoare aflată pe locul 37 în ierarhia mondială.

Tot miercuri, în turul secund, Ana Bogdan a fost învinsă de Caroline Garcia (Franța), cap de serie numărul 21, cu 6-4, 6-3, iar Irina Begu a fost întrecută de croata Ana Konjuh cu 7-6 (3), 2-6, 6-3. Joi, în a doua rundă, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe americanca Bethanie Mattek-Sands.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale