UPDATE Tenis: Wozniacki, în finala Turneului Campioanelor; Halep va încheia anul pe primul loc în clasamentul WTA

UPDATE Tenis: Wozniacki, în finala Turneului Campioanelor; Halep va încheia anul pe primul loc în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va termina anul pe primul loc în clasamentul WTA, după ce daneza Caroline Wozniacki a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 7-6 (9), 6-3, sâmbătă, și s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore.

* Tenis: Simona Halep, a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul WTA

Pliskova era singura jucătoare care o putea depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA, dacă ar fi câștigat turneul de la Singapore.

Wozniacki a câștigat un meci dramatic cu Pliskova, în care a salvat nu mai puțin de șase mingi de set, trei la 5-4 pentru cehoaică și alte trei în tiebreak. Pliskova a avut 4-2 și 5-3 și în primul set, dar daneza a revenit și a dus setul în tiebreak, unde a condus cu 6-1, dar a ratat toate cele cinci mingi de set. Pliskova a câștigat șase mingi la rând, dar nu a reușit să își adjudece setul, irosind, la rândul său alte trei mingi de victorie în acest act. Wozniacki s-a impus cu 11-9, după o oră și 24 de minute.

Pliskova a început cu dreptul setul al doilea, cu break, dar Wozniacki și-a revenit și a câștigat trei ghemuri la rând (1-3). Pliskova a recuperat și a egalat, 3-3, dar Caroline Wozniacki a continuat să joace formidabil și a încheiat setul cu 6-3.

Wozniacki (27 ani, 6 WTA) a avut 5 ași, față de 4 ai adversarei, a făcut 3 duble greșeli (Pliskova doar una), a reușit 25 de lovituri direct câștigătoare (cehoaica 34), având doar 9 erori neforțate, spre deosebire de 27 ale oponentei.

Daneza are acum 6-3 în meciurile directe cu Pliskova (25 ani, 3 WTA), în fața căreia pierduse de trei ori anul acesta, dar pe care o întrecuse de alte două ori.

În finală, duminică, Wozniacki o va înfrunta pe învingătoarea dintre Venus Williams (SUA) și Caroline Garcia (Franța). Wozniacki a mai jucat o finală la Turneul Campioanelor, în 2010.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante