UPDATE Trump pledează nevinovat la audieriea în procesul documentelor clasificate

UPDATE Trump pledează nevinovat la audieriea în procesul documentelor clasificate

Fostul președinte Donald Trump a pledat marți nevinovat de acuzațiile împotriva lui, în cursul audierilor în procesul documentelor clasificate la apariția istorică la tribunalul federal din Miami, conform Agerpres.

FOTO: Trump Sursa: EPE-EFE

"Fără îndoială, pledăm nevinovat", a declarat avocatul fostului președinte Todd Blanche în cursul audierii, a conform unui jurnalist al agenţiei France Presse. Aceasta pregăteşte calea unui proces potenţial foarte dăunător pentru campania sa pentru prezidenţialele americane din 2024.

Politicianul republican de 76 de ani este acuzat că a periclitatea securitatea Statelor Unite prin faptul că a păstrat documente clasificate, inclusive planuri militare și informații despre arme nucleare, în toalete și depozite din clubul său de lux Mar-a-Lago din Florida.

Donald Trump este acuzat, de asemenea, că ar fi refuzat să returneze documentele în pofida ordinelor judecătorești, ceea ce a dus la inculparea și pentru "reţinerea ilegală de informaţii referitoare la securitatea naţională", precum şi pentru "obstrucţionarea justiţiei" şi "sperjur".

Judecătorul federal l-a notificat miercuri cu privire la cele 37 de capete de acuzare reţinute împotriva lui. Încă de la începutul procesului și punerea sa sub acuzare, republicanul denunţă "o înscenare" orchestrată pentru a-l îndepărta din competiţia electorală împotriva preşedintelui democrat Joe Biden, care candidează şi el pentru un al doilea mandat.

*** ORA 21:38 Trump, s-a prezentat la tribunalul federal din Miami pentru o audiere referitoare la documente clasificate

Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) a sosit marţi la tribunalul din Miami unde urmează să aibă loc prima audiere în cadrul unui proces judiciar în care va trebui să răspundă pentru cele 37 de acuzaţii federale care i se aduc. Fostul preşedinte este pus sub acuzare pentru neglijenţa cu care a gestionat secrete de stat după ce a părăsit Casa Albă, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Miliardarul american, care urmărește să fie reales în 2024, urmează să se prezinte în fața unui judecător la ora 15:00 (19:00 GMT).

Procesul este o premieră în istoria statelor unite fiind prima oară când un președinte american este inculpat la nivel federal, iar autoritățile locale au depus toate eforturile pentru a preveni revolte din partea susținătorilor fostului președinte.

Trump are experiența proceselor încă din perioada sa de antreprenor, însă este prima oară când acestuia i-au fost prelevate amprentele iar riscul la o posibilă condamnare este unul atât de mare.

Dar Donald Trump a mai trecut deja printr-o audiere în fața unui tribunal în fața justiției statului New York pentru acuzația de fraudă contabilă în legătură cu o plată făcută înainte de alegerile prezidențiale din 2006 pentru a reduce la tăcere o actriță, care susține că i-a fost amantă. Cu toate acestea, fostul preşedinte încă este angrenat în cursa pentru alegeri și urmărește să ajungă dinou în cea mai înaltă funcție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat