UPDATE Turcia a trimis în SUA patru dosare despre Fethullah Gulen (ministrul justiției)

UPDATE Turcia a trimis în SUA patru dosare despre Fethullah Gulen (ministrul justiției)

Turcia a trimis în Statele Unite patru dosare despre Fethullah Gulen, a anunțat marți, la Ankara, ministrul turc al justiției Bekir Bozdag, care a adăugat că guvernul turc cere arestarea predicatorului musulman stabilit în statul Pennsylvania, notează DPA și Reuters.

''Avem mai mult decât suficiente probe, mai multe decât ați putea cere, despre Gulen. Nu este nevoie să dovedim tentativa de lovitură de stat, toate probele arată că tentativa de puci a fost organizată la dorința și ordinele lui'', le-a declarat Bozdag reporterilor în fața clădirii parlamentului turc, potrivit Reuters.

Anterior, premierul turc Binali Yildirim a promis că Turcia va elimina 'de la rădăcină' mișcarea condusă de predicatorul Fethullah Gulen și că Ankara le va furniza autorităților americane dovezi despre implicarea lui Gulen în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Președintele Recep Tayyip Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noaptea se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania, și au cerut extrădarea acestuia din SUA. Gulen a negat însă orice implicare a sa în recentele evenimente din Turcia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…