UPDATE Turcia: Aproximativ 400 de presupuși membri ai SI au fost arestați (media)

UPDATE Turcia: Aproximativ 400 de presupuși membri ai SI au fost arestați (media)

Poliția turcă a arestat duminică aproximativ 400 de presupuși membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) într-o serie de raiduri efectuate în întreaga țară, la o lună după atacul sângeros împotriva unui club de noapte din Istanbul revendicat de formațiunea jihadistă, relatează AFP.

Aproximativ 150 de suspecți au fost arestați la Sanliurfa, în sud-est, și 47 în orașul vecin Gaziantep, în apropiere de granița cu Siria unde sunt plasați jihadiști, potrivit agenției Dogan.

Aproximativ 60 de suspecți, străini în majoritate, au fost arestați în patru cartiere din capitala Ankara. Alte zeci de persoane au fost arestate în mai multe provincii, de la Bursa (ouest) la Bingol (est).

La Izmir, nouă persoane care se deplasau în Siria și erau suspectate că plănuiau atentate în acest oraș, au fost arestate, a anunțat agenția guvernamentală Anadolu.

Un număr de 18 persoane au fost arestate la Istanbul și în provincia Kocaeli și sunt de asemenea suspectați de pregătirea unor atentate. Potrivit agenției, 14 cetățeni străini, între care 10 copii, urmează să fie expulzați.

Acesta este cea mai vastă operațiune a poliției împotriva unor presupuși membri ai SI de la masacrul comis de Anul Nou, în timp ce 39 de persoane, în majoritate turiști veniți din țări arabe, au fost ucise într-un atac comis de un bărbat înarmat care s-a infiltrat într-un club de noapte din Istanbul.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el