UPDATE Turcia: Atentat cu mașină-capcană în apropierea unui sediu al poliției la Diyarbakir; bilanțul crește la 8 morți și peste 100 de răniți (FOTO)

UPDATE Turcia: Atentat cu mașină-capcană în apropierea unui sediu al poliției la Diyarbakir; bilanțul crește la 8 morți și peste 100 de răniți (FOTO)

Bilanțul atentatului cu mașină-capcană produs vineri dimineață în apropierea unui sediu al poliției din Diyarbakir - oraș cu populație majoritar kurdă în sud-estul Turciei - a crescut la opt morți și peste 100 de răniți, a anunțat premierul turc Binali Yildirim, atribuind Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) responsabilitatea atacului, potrivit AFP.

"Până în prezent, sunt opt morți, între care doi polițiști", a declarat premierul, adăugând că PKK "și-a arătat din nou fața perfidă". "Ei au detonat un vehicul plin cu explozibili", a indicat Binali Yildirim.

Anterior, guvernatorul din Diyarbakir indicase într-un comunicat că explozia a rezultat în urma detonării a "ceea ce părea să fie o mașină-capcană utilizată de membri ai organizației teroriste separatiste", o expresie desemnând PKK de către autoritățile turce.

Doi locuitori au declarat pentru AFP că au văzut un microbuz care a explodat în fața clădirii poliției, situată în districtul Baglar.

Atacul din Diyarbakir a intervenit la câteva ore după arestarea celor doi copreședinți ai Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) , principalul partid pro-kurd al țării, precum și a nouă deputați ai acestei formațiuni.

Selahattin Demirtas și Figen Yuksekdag, care conduc împreună HDP, au fost reținuți în noaptea de joi spre vineri în cadrul unei anchete "antiteroriste" legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit agenției de presă Anadolu, citat de AFP. Arestarea lor marchează o escaladare a epurărilor lansate de guvernul turc după lovitura de stat eșuată la mijlocul lunii iulie și afectează grav cercurile pro-kurde, mai scrie agenția franceză de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale