UPDATE Turcia: Cel puțin 48 de persoane, rănite în explozia din orașul Van (nou bilanț)

UPDATE Turcia: Cel puțin 48 de persoane, rănite în explozia din orașul Van (nou bilanț)

Cel puțin 48 persoane au fost rănite în urma exploziei unei mașini capcană luni dimineață în orașul Van, din sud-estul Turciei, regiune majoritar kurdă, în apropiere de sediul local al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP, la putere), a informat CNN Turk, citând surse din cadrul poliției, relatează DPA.

Imaginile difuzate de CNN Turk arătau o clădire grav avariată în care se află sediul local al AKP. Doi dintre răniți au fost identificați ca fiind ofițeri de poliție.

Această explozie intervine la o zi după demiterea a 28 de primari, suspectați că ar avea legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara și aliații săi occidentali drept o "organizație teroristă", relatează Reuters.

Atacul a survenit în centrul aglomerat al orașului Van, a precizat un membru al Partidului Justiției și Dezvoltării, Besir Atalay, afirmând că îi bănuiește de comiterea atacului pe rebelii kurzi ai PKK, notează AFP.

Pentru moment, atacul nu a fost revendicat, însă PKK — care vizează în principal forțe de securitate turce — este activă în regiune, relatează DPA.

Rebelii PKK și armata turcă au întrerupt în urmă cu un an o fragilă încetare a focului și au reluat ostilitățile declanșate în 1984.

Mai mult, Ankara a lansat la 24 august o ambițioasă ofensivă în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadiștii grupării Statul Islamic de la frontieră, precum și împotriva rebelilor kurzi din PKK și YPG (Unitățile de apărare ale poporului kurd).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...