UPDATE Turcia: Șapte soldați uciși și șapte persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană în sud-estul țării

UPDATE Turcia: Șapte soldați uciși și șapte persoane rănite în explozia unui vehicul-capcană în sud-estul țării

Șase soldați turci au fost uciși și alte șapte persoane, printre care și civili, au fost rănite în explozia unui vehicul-capcană, duminică, în apropierea unei secții de poliție într-o regiune de frontieră din sud-estul Turciei, au indicat surse de securitate, transmite Reuters.

Potrivit surselor, explozia a lovit secția de jandarmerie din Durak, la 20 km de orașul Șemdinli.

Șemdinli se află într-o zonă muntoasă situată în apropierea frontierelor cu Irak și Iran, în provincia Hakkari, unde acționează militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Agenția de știri privată Dogan a relatat că explozia s-a produs în timpul verificărilor întreprinse asupra vehiculelor care circulau pe artera din fața secției de poliție.

PKK, care a lansat o insurgență separatistă în 1994, este considerată organizație teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Un armistițiu de doi ani între grupare și autoritățile turce a luat sfârșit în iulie 2015, violențele ajungând ulterior la niveluri nemaiatinse de la apogeul conflictului, în anii 1990.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”