UPDATE Ucraina: Forţele ruse au părăsit centrala de la Cernobîl

UPDATE Ucraina: Forţele ruse au părăsit centrala de la Cernobîl

Trupele ruse au părăsit centrala nucleară de la Cernobîl pe care o ocupaseră de la începutul invadării Ucrainei pe 24 februarie, au anunţat autorităţile ucrainene joi seară, transmite AFP.

"Nu mai sunt persoane străine (în serviciu) în interiorul centralei nucleare de la Cernobîl", a informat pe Facebook agenţia de stat ucraineană care gestionează zona centralei.

Cu puţin timp înainte, agenţia indicase că trupele ruse au început să părăsească centrala situată la o sută de kilometri nord de Kiev.

Agenţia ucraineană a acuzat forţele ruse că, la plecare, s-au dedat la "jefuirea spaţiilor, furt de echipamente şi alte obiecte de valoare".

Specialiştii ucraineni vor inspecta acum centrala în căutarea unor potenţiale "dispozitive explozive", potrivit aceleiaşi surse.

Din 9 martie, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a încetat să mai primească date în direct de la Cernobîl. Duminică, AIEA şi-a exprimat îngrijorarea faţă de absenţa rotaţiei personalului începând cu 20 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...