UPDATE Ucraina: Scholz şi Macron au discutat cu Putin timp de aproape două ore (Elysee)

UPDATE Ucraina: Scholz şi Macron au discutat cu Putin timp de aproape două ore (Elysee)

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au discutat din nou sâmbătă la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, a doua zi după summitul de la Versailles, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP.

Apelul, început în jurul orei 11.00 GMT, s-a încheiat înainte de ora 13.00 GMT, a precizat preşedinţia franceză, adăugând că Macron a discutat anterior cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski online.

Într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană, Zelenski a făcut apel sâmbătă la liderii francez şi german să ajute la eliberarea primarului oraşului ucrainean Melitopol, răpit cu o zi în urmă de ruşi, potrivit Kievului.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Vladimir Putin au mai avut o discuţie telefonică joi, în cursul căreia Franţa şi Germania "au cerut Rusiei un armistiţiu imediat".

După întâlnirea lor de la 7 februarie de la Kremlin, Macron a avut nouă convorbiri telefonice, luând-o în considerare şi pe cea de joi, cu Vladimir Putin, potrivit evidenţelor Palatului Elysée.

Reuniţi joi şi vineri la Versailles, europenii au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi înceteze ofensiva militară cu ameninţări de noi sancţiuni "masive" împotriva Moscovei şi o dublare a finanţărilor pentru armament destinat Ucrainei.

Emmanuel Macron nu a exclus ca UE să lovească ulterior importurile de gaz şi de petrol, până acum scutite din cauza costului unei astfel de măsuri pentru europeni, foarte independenţi de hidrocarburile din Rusia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...