UPDATE Un bărbat a fost împușcat lângă Casa Albă după ce a refuzat să arunce arma (Secret Service)

UPDATE Un bărbat a fost împușcat lângă Casa Albă după ce a refuzat să arunce arma (Secret Service)

ORA 00.41 Un agent de la Secret Service a împușcat un bărbat având asupra sa o armă de foc vineri în apropierea Casei Albe după ce acest bărbat a refuzat să arunce arma, a declarat serviciul de securitate al președinției Statelor Unite, informează Reuters.

Bărbatul a fost luat în custodie și transportat la un spital local, a adăugat purtătorul de cuvânt de la Secret Service David Iacovetti.

"Când subiectul nu a respectat comenzile verbale, el a fost împușcat o dată de un agent de la Secret Service și luat în custodie", a explicat purtătorul de cuvânt.

"Secret Service a recuperat o armă de foc" la locul incidentului. "Ofițeri de la Secret Service și un agent au acordat ajutor medical subiectului", a adăugat el.

Bărbatul nu a intrat în complexul Casei Albe și niciun membru al personalului sau trecători nu au fost răniți, adaugă Reuters.

ORA 23.47 Incident la Casa Albă: Suspectul a fost împușcat în abdomen

Un bărbat cu un pistol a fost împușcat în abdomen de Secret Service vineri la un punct de control al Casei Albe, a anunțat mass-media din SUA, informează agenția DPA.
Potrivit canalului CNN, bărbatul s-a apropiat de un punct de control al Secret Service cu un pistol și a fost împușcat în abdomen.

Secret Service a anunțat pe Twitter că toată lumea sub protecția sa era în condiții de siguranță.

Poliția a blocat parcul din fața clădirii executivului american și reporterilor din sala de presă li s-a cerut să se adăpostească în subsol.

Accesul la Casa Albă a fost redeschis mai târziu, notează DPA.

ORA 23.30 Incidet la Casa Albă: Obama a fost informat, nimeni din personal nu fost rănit

Președintele Barack Obama a fost informat în legătură cu incidentul de la Casa Albă și nimeni din personalul său nu a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă vineri în apropiere, a declarat un oficial, citat de Reuters.

"Nimeni din interiorul sau asociat cu Casa Albă nu a fost rănit și toată lumea la Casa Albă este în siguranță", a afirmat un oficial de la Casa Albă într-un e-mail.

"Președintelui i s-a adus la cunoștință situația", a adăugat acest oficial.

ORA 23.00 Accesul la Casa Albă restricționat după focuri de armă trase în apropiere (poliție)

Accesul la Casa Albă a fost restricționat vineri după ce au fost trase mai multe focuri de armă în apropiere, a anunțat poliția, în absența președintelui Barack Obama care juca golf în apropiere de Washington, informează AFP și Reuters.

Potrivit canalului de televiziune CNN, citând o sursă anonimă din poliție, focurile de armă au fost îndreptate împotriva Casei Albe.

Serviciile de urgență ale capitalei SUA au anunțat pe Twitter că o persoană grav rănită a fost transportată la spital.

Potrivit CNN, un suspect s-a apropiat de un post de control al Secret Service, agitând o armă. Membri ai serviciului de securitate al președinției Statelor Unite au tras asupra suspectului, care a fost arestat.

Președintele Obama a părăsit cu câteva ore înainte clădirea executivului pentru a merge să joace golf la baza aeriană Andrews (Maryland), la sud-est de capitală.

Dar vicepreședintele Joe Biden se afla la Casa Albă și a fost plasat într-un loc sigur în momentul incidentului, a precizat canalul american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”