UPDATE VIDEO Hellvig: România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată

UPDATE VIDEO Hellvig: România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată

Directorul SRI, Eduard Hellvig, susține că România anului 2016 nu mai este o țară "resemnată", însă afirmă că performanța instituțiilor, economia și coeziunea socială riscă încă să fie afectate de corupție.

"România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată. DNA este una dintre instituțiile statului care contribuie la speranța că România poate oferi propriilor cetățeni șansa normalității și a performanței la ea acasă. Este limpede că în statul român corupția nu mai este acceptată ca mod de viață. Avem de partea noastră voința cetățenilor de a moderniza societatea românească în toate aspectele vieții ei. În această direcție consider că este esențial parteneriatul instituțiilor statului cu cetățenii. Nu văd posibile excelența, legalitatea și transparența în actul de servicii publice fără o raportare directă la cetățean și la așteptările sale", a declarat, joi, Hellvig la bilanțul DNA pe anul trecut.

El a susținut că bilanțul DNA este impresionant și a arătat că din perspectiva SRI lupta anticorupție reprezintă o prioritate de ordin strategic.

"Corupția riscă încă să afecteze performanța instituțiilor publice, competitivitatea economică și coeziunea socială. Scopul Serviciului este să reducă amploarea și impactul acestui fenomen în viața cetățenilor", a mai declarat Hellvig.

Potrivit acestuia, în lupta anticorupție se impune, pe lângă perfecționarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de acțiune preventivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu