UPDATE VIDEO Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a fost vaccinat în direct la televiziune

UPDATE VIDEO Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a fost vaccinat în direct la televiziune

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a primit luni prima dintre cele două doze de vaccin împotriva COVID-19 în direct la televiziune, la spitalul Christiana din Newark, statul Delaware, şi a îndemnat populaţia să se vaccineze când acesta va deveni mai disponibil, transmit DPA şi Reuters.

"Oamenii ar trebui să fie pregătiţi să se vaccineze, când acesta va fi disponibil. Nu există niciun motiv de îngrijorare. Aştept cu nerăbdare a doua doză'', a spus Biden în faţa camerelor de filmat, într-un efort de a spori încrederea în siguranţa vaccinului înainte de distribuţia largă a acestuia anul viitor.



Biden şi soţia sa, Jill, au fost vaccinaţi amândoi cu vaccinul Pfizer/BioNTech, primul vaccin împotriva noului coronavirus care a fost lansat. Un al doilea vaccin, realizat de compania Moderna, a fost aprobat în SUA săptămâna trecută.

Şi alţi lideri americani, între care vicepreşedintele american Mike Pence şi liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au fost vaccinaţi săptămâna trecută.

Principalul specialist în boli infecţioase din ţară, Anthony Fauci, i-a îndemnat pe oficialii publici să se vaccineze cât mai repede posibil din motive de securitate.

Statele Unite au înregistrat cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus din lume. Aproape 18 milioane de americani au fost infectaţi şi peste 318.000 au murit, potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins.

Biden a spus că va lupta împotriva coronavirusului, prioritatea sa principală când îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie. La vârsta de 78 de ani, el se află în grupul cu risc ridicat pentru COVID-19, boala respiratorie extrem de contagioasă.

Vicepreşedintele ales Kamala Harris va primi probabil vaccinul săptămâna viitoare, a declarat echipa de tranziţie a lui Biden. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina