UPDATE Volei feminin: CSM București a câștigat Cupa Challenge

UPDATE Volei feminin: CSM București a câștigat Cupa Challenge

CSM București a câștigat Cupa Challenge la volei feminin, duminică, după ce a învins în deplasare formația turcă Trabzon Idman Ocagi cu scorul de 3-1 (25-23, 25-13, 20-25, 25-20), în manșa a doua a finalei.

CSM, care s-a impus cu 3-1 în tur, avea nevoie de două seturi pentru a fi sigure de cucerirea trofeului și au reușit acest lucru.

CSM București a adus primul trofeu în voleiul feminin românesc, la nivel de club.

CSMB a început în forță, a condus cu 7-2, dar apoi a urmat o perioadă în care nu a mai reușit nimic, gazdele marcând zece puncte consecutive, pentru 12-7. Echipa antrenată de italianul Francois Salvagni a revenit în joc, a recuperat punct cu punct și a egalat la 16-16. CSM a condus apoi de trei ori, dar Trabzon a întors scorul, 21-19. CSM a egalat și cele două echipe nu au reușit să se desprindă până la 23-23, când Faleș și Majstorovic au adus două puncte extrem de importante, sinonime cu victoria în primul set: 23-25.

În setul al doilea echilibrul a durat doar până la 3-3, apoi au urmat trei puncte consecutive ale echipei noastre (3-6). Trabzon a fost doar de două ori la diferență de două puncte, 4-6 și 5-7, iar apoi ''tigroaicele'' au luat jocul pe cont propriu și, după o evoluție excelentă, atât în atac, cât și în apărare, și-a mărit constant avantajul, câștigând clar, cu 25-23, și asigurându-și trofeul.

Setul al treilea a marcat o relaxare a jucătoarelor noastre, după victoria obținută, astfel că Trabzon s-a desprins pe final actului și s-a impus cu 25-20.

În ciuda unui start greoi, în care au fost conduse cu 4-0, jucătoarele de la CSMB au preluat conducerea în setul patru, cu 9-5, după cinci puncte consecutive. Trabzon a reușit de câteva ori să se apropie la două puncte, dar CSMB a condus ostilitățile și s-a impus cu 25-20, fără să forțeze, câștigând meciul cu 3-1, după o oră și 43 de minute de joc.

Jasna Majstorovic a fost cea mai bună jucătoare a noastră, cu 19 puncte. De la CSMB s-au mai remarcat Roxana Bacșiș, cu 14 puncte, și finlandeza Laura Pihlajamaki, 13 puncte. De la gazde s-au evidențiat Jelena Blagojevic, cu 15 puncte, și Kremena Kamenova (ex-CSM), cu 11 puncte.

La CSMB au mai jucat Giulia Pincerato (6 puncte), Maria Karakașeva (9 puncte), Jole Ruzzini (libero), Georgiana Faleș (10), Diana Cărbuneanu. Din lot au mai făcut parte Tamara Susic, Diana Tătaru, Mihaela Ozun (libero), Adina Roșca.

De menționat că Trabzon Idman Ocagi a eliminat-o în optimile de finală ale competiției pe vicecampioana României, CSM Târgoviște, cu 3-1 (la Trabzon) și 3-0 (la Târgoviște).

CSMB a avut următorul traseu în această ediție a competiției: 3-1 (acasă) și 3-0 (deplasare) cu ZOK Bimal-Jedinstvo Brcko (Bosnia) în turul al doilea, 3-2 (acasă) și 3-0 (deplasare) cu Kralovo Pole Brno (Cehia) în șaisprezecimi, 0-3 (deplasare) și 3-1 și set de aur (acasă) cu Olympiakos Pireu (Grecia) în optimi, 3-0 (deplasare) și 3-0 (acasă) și 3-1 (deplasare) cu Trabzon Idman Ocagi (Turcia) în finală. De remarcat faptul că echipa a pierdut un singur meci, la Pireu.

Echipa va sosi luni, la ora 08,30, pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'' din Otopeni.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…