UPDATE Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

UPDATE Zeci de admiratori i-au adus un ultim omagiu lui Marin Moraru, la Biserica Sf. Gheorghe Nou

Zeci de bucureșteni au venit marți după-amiază cu flori și lumânări la Biserica Sfântu Gheorghe Nou pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost marele actor Marin Moraru.

Printre cei care au dorit să își ia rămas bun de la Marin Moraru s-au aflat actorii Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stănescu, Vladimir Găitan, precum și ziarista Maria Capelos, cea care i-a fost alături artistului în scrierea cărții "Suntem ce sunt amintirile noastre".

Prezent la biserică, academicianul Răzvan Theodorescu a spus că Marin Moraru a fost un mare artist, pe care l-a urmărit în toate etapele creației sale.

"Marin Moraru a însemnat un mare artist pe care l-am urmărit în toate etapele creației sale, după ce a fost la Teatrul Tineretului. Ne-am cunoscut aproape toate creațiile. (...) În plus se întâmpla ca să îl întâlnesc, nu în fiecare dimineață, eram vecini în Dorobanți, își lua ziarele, îmi luam ziarele, comentam câte ceva, el sobru și cu umor întotdeauna, un artist excepțional și un om de o discreție pe care n-am întâlnit-o în lumea artistică. (...) Când eram ministru, am avut ocazia să-l întâlnesc de mai multe ori, un mare artist și un mare om", a declarat Răzvan Theodorescu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Marin Moraru a fost depus marți, la Biserica Sfântu Gheorghe Nou din Capitală, unde va rămâne până miercuri, în jurul orei 10,00. Ulterior, acesta va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național "I. L. Caragiale" din București.

La ora 13,00, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Bellu, înmormântarea urmând să aibă loc la ora 14,00, pe Aleea Artiștilor.

Actorul Marin Moraru a murit duminică , la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 79 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”