UPDATE/Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice

UPDATE/Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice

UPDATE/Cătălin Predoiu a declarat, după audierile de la Poliție, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează o persoană fizică din Brașov, fostul ministru fiind întrebat despre asistența juridică pe care a oferit-o pentru vânzarea unei societăți românești către una germană, scrie Mediafax.

„Am dat declarații în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Brașov. În primul rând, nu s-a menționat o astfel de faptă (spălare de bani, n..r), nu știu exact care e obiectul cercetării. (...) Am fost avocat al unei societăți, dar nu are nicio legătură cu intermedierea. Contractul de asistență a vizat asistență juridică de vânzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relația mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistență juridică, în ce a constat asistența și cum s-a încheiat asistența juridică. ( ..) Absolut totul s-a desfășurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eșuat pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere”, a declarat Cătălin Predoiu, la ieșirea de la audierile Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice, din cadrul Poliției,.

Potrivit fostului ministru al Justiției, nimic din întreaga procedură nu s-a derulat în afara cadrului legal: „Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului - nu numai din punct de vedere legal, ci și al standardului de tranzacții”.

Întrebat dacă ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns: „Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacție de preluarea unei societăți românești care nu s-a mai încheiat”.

----

ULTIMĂ ORĂ Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, audiat la Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției și actual membru PNL, este audiat joi la Poliție într-un dosar al Parchetului General care vizează activitatea sa ca avocat din 2012, au declarat pentru  G4Media.ro surse din Poliție.

Audierea este realizată de polițiștii de la Direcţia de Investigare a Criminalității Economice (DICE), în baza delegării primite de la Parchetul General.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...