UPDATE/Fără precedent! Iordania își retrage ambasadorul de la București după mișmașurile PSD cu Israelul privind ambasada!

UPDATE/Fără precedent! Iordania își retrage ambasadorul de la București după mișmașurile PSD cu Israelul privind ambasada!

Fără precedent! Iordania își retrage ambasadorul de la București după mișmașurile PSD cu Israelul! Iordania își retrage ambasadorul de la București, anunță Antena3. Decizia vine la mai puțin de o lună după ce Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România.

Decizia venea „în semn de solidaritate cu Ierusalimul”, după ce premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat intenția de a muta ambasada României la Ierusalim. Vizita Regelui Addullah în România, care deține în prezent președinția rotativă a Consiuliului UE, era programată să includă întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și liderii Parlamentului.

UPDATE/Precizările Ministerului de Externe: „Cu privire la știrea apărută în mass-media conform căreia Iordania și-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelența Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, și-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 și, recent, conform uzanțelor diplomatice, a anunțat MAE despre încheierea mandatului său în țara noastră. A solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la Președintele României, Prim-ministrul României și ministrul afacerilor externe. Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spațiul public cu privire la o „retragere” a ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București se bazează pe informații false.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria