UPDATE/Semn rău pentru PSD? Pe agenda președintelui nu figurează luni niciun eveniment!

UPDATE/Semn rău pentru PSD? Pe agenda președintelui nu figurează luni niciun eveniment!

Semn rău pentru PSD? Pe agenda președintelui nu figurează luni niciun eveniment! După cum se poate vedea pe site-ul  președinției.  Asta înseamnă că este aproape exclus ca astăzi să aibă loc ceremonia de învestire a noilor miniștri. În ultimele zile au circulat intens informații conform cărora președintele ar urma să respingă cel puțin una dintre propunerile votate și înaintate de PSD.

UPDATE/Iohannis a anuntat agenda și pentru maine: sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii

Marti, 17 octombrie, la Palatul Cotroceni va avea loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), potrivit agendei publice anuntate de Administratia Prezidentiala.

Acesta este singurul eveniment de pe agenda publica a presedintelui Klaus Iohannis pentru luni si marti. Clasa politica asteapta si o eventuala ceremonie de investire a celor trei noi ministri din guvernul Tudose - Felix Stroe (ministerul Transporturilor), Paul Stanescu (ministerul Dezvoltarii) si Marius Nica (ministerul Fondurilor Europene), dar Cotroceniul nu a anuntat inca daca presedintele a semnat decretele de numire a acestora.

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului. Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunțat oțărât că nu va mai călca pe la Cotroceni.

"Cred că luni le voi înainta, voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un plan B, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD unde au fost votaţi cei trei noi miniştri ai cabinetului pe care îl conduce.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...