UPDATE/Tenis: Ana Bogdan, eliminată în semifinale, Goerges va juca finala BRD Bucharest Open cu Irina Begu

UPDATE/Tenis: Ana Bogdan, eliminată în semifinale, Goerges va juca finala BRD Bucharest Open cu Irina Begu

Jucătoarea română Ana Bogdan (108 WTA) a fost eliminată, sâmbătă, în semifinale, cu 6-3, 2-6, 4-6, de favorita numărul 3, Julia Goerges (45 WTA), care o va întâlni pe Irina Begu în finala turneului de tenis BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale în valoare de 226.750 dolari.

Jucătoarea de 24 de ani a ratat șansa de a accede în prima finală a unui turneu WTA din carieră, cedând în fața adversarei sale după 2 ore și 20 minute.

În primul set, Bogdan a surprins-o pe jucătoarea germană, reușind să preia conducerea cu 4-1 și 5-2, pentru ca după 44 de minute de joc să se impună cu 6-3.

Setul secund însă fost total opus. Jucătoarea română și-a ieșit din ritm, a început să greșească din ce în ce mai mult, iar favorita numărul trei s-a distanțat la 5-0. La acest scor, Ana Bogdan a avut o răbufnire de orgoliu și i-a luat un break jucătoarei germane, făcând 2-5, dar a cedat rapid și setul doi cu 2-6.

În decisiv, Ana Bogdan a fost condusă cu 0-2 și 2-4, a egalat apoi la 4, însă nu a mai putut face față Juliei Goerges și a pierdut cu 4-6.

Pentru participarea în semifinale, jucătoarea română va primi 11.300 de dolari și 110 puncte WTA.

În finala programată, duminică, la Arenele BNR, Julia Goerges (Germania) o va întâlni pe jucătoarea română Irina Begu, cea care a trecut în semifinale de favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...