Uraganul Matthew loveşte SUA: Blocaţi în casă de natura necruţătoare, copaci doborâţi, inundaţii grave - VIDEO

Oameni blocaţi de ape în casă, copacii smulşi din rădăcini, americani care înfruntă inundaţiile şi un steag al Statelor Unite, zdrenţuit de ploile torenţiale şi de vântul de aproape 120 km/ oră, înfipt pe coasta Floridei. Fotografiile arată pagubele: locuinţele, oamenii şi palmierii puşi la pământ.

Uraganul Matthew loveşte SUA: Blocaţi în casă de natura necruţătoare, copaci doborâţi, inundaţii grave - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Iată ce s-a întâmplat în Haiti: Bilanţul Uraganului Matthew a ajuns la aproape 900 de morţi în Haiti, au anunţat autorităţile regionale, citate de site-ul agenţiei Reuters. Conform celui mai recent bilanţ, 877 de persone au murit în Haiti. Aproximativ 61.500 de persoane sunt cazate în adăposturi, au transmis autorităţile vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României).

Uraganul Matthew a provocat moartea oamenilor şi a lăsat alte sute fără adăpost în trecerea sa prin Haiti, înainte de a se îndrepta spre statul american Florida şi apoi spre coasta americană a Atlanticului, informează site-ul agenţiei Reuters.

Matthew, primul mare uragan care afectează Statele Unite în peste zece ani, a declanşat evacuări în masă din statele Florida şi Georgia, precum şi din Carolina de Sud sau Carolina de Nord. Fotografiile înfăţişează copacii doborâţi de rafale, oamenii care încercă să lupte cu torentele de apă, ambarcaţiunile lor înconjurate de apă.

Fotografii de pe timpul uraganului din Florida pot fi văzute la acest link: https://flipboard.com/section/the-photo-desk-g769be46ernmgmr9/hurricane-matthew-batters-florida%3A-pictures/a-z355tx2CT_eq7mtvhGKYjg%3Aa%3A94188136-eb97873fba%2Fflipboard.com.

Sudul Floridei a ieşit de sub incidenţa celei mai grele părţi a furtunii, dar preşedintele Barack Obama şi alţi oficiali solicită oamenilor să nu devină prea încrezători în faţa unei furtuni ce ar putea fi catalogată drept una dintre cele mai puternice care au străbătut nord-estul statul american în peste 100 de ani.

"Aş dori doar să subliniez tuturor faptul că acesta este în continuare un uragan periculos, că există în continuare posibilitatea unei schimbări a vitezei vântului, a pierderii vieţii sau a daunelor severe a proprietăţilor. Oamenii trebuie să urmeze în continuare instrucţiunile oficialilor locali pentru următoarele 24, 48 şi 72 de ore", a declarat Barack Obama.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante