Uriașa victorie a Laurei Codruța Kovesi împotriva terorii. O demonstrație pentru Europa!

Uriașa victorie a Laurei Codruța Kovesi împotriva terorii. O demonstrație pentru Europa!

Laura Codruta Kovesi a dovedit prin vocea ICCJ nu numai ca nu a comis abaterile disciplinare imputate de Inspectia Judiciara, ci si hartuirea la care este expusa de slugile actualei puteri. Ea si acea parte a sistemului judiciar care nu a admis sa plece capul in fata politicului dezlantuit.

Inspectia Judiciara, condusa de Lucian Netejoru - pentru a carui pastrare in functie a fost emisa de-a dreptul o Ordonanta de Urgenta, iar acum candideaza singur pentru un nou mandat - si de Gheorghe Stan, actualul sef al SS (sectia speciala pentru anchetarea magistratilor), a hartuit-o pe Kovesi pentru doua motive ridicole: ca a trimis o consiliera judecator sa faca un control privind unificarea de practica judiciara la mai multe unitati DNA si pentru ca a raspuns doar in scris caricaturalei comisii pentru anchetarea "Sufrageriei lui Oprea".

Anchetele acestea au fost pase sevite presei de casa a PSD pentru infinite umiliri, jigniri, invective aruncate in obrazul sefei DNA pe baza unor concluzii dovedite aberante ale oamenilor lui Netejoru si Stan.

In fata completului de 5 al ICCJ, reprezentanta IJ nu a fost in stare sa spuna ce abatere i se imputa concret dnei Kovesi si nu reusit decat sa planga de mila comisiei parlamentare pana cand judecatorii si-a pierdut rabdarea.

Sectia pentru procurori a respins ambele actiuni disciplinare. Acum a facut-o, iata si ICCJ, in completuri de 5. ICCJ a decis in doua procese separate ca toata hartuirea Laurei Codruta Kovesi a fost complet neintemeiata.

IJ incaseaza intr-o zi doua achitari de proportii internationale (pentru ca dna Kovesi este actor principal intr-o procedura europeana in acest moment) . Ele se adauga procentului de 60% achitari incasate de aceeasi IJ anul trecut. Un procent ametitor despre care nu sufla o vorba niciunul dintre cei care-si dau ochii peste cap la fiecare achitare intr-un dosar intrumentat de DNA, inclusiv daca este vorba despre vreo achitare provocata de una dintre Deciziile CCR.

Unul dintre motivele de revocare imputate dnei Kovesi de ministrul Justitiei a fost procentul de achitare in jur de 10%. Ce zice dl ministru de aceste achitari incasate de protejatul sau de la Inspectia judiciara?

Acum, cand dna Kovesi este pe final de procedura pentru ocuparea postului de procuror sef-european, aceste achitari pronuntate de ICCJ pentru domnia sa reprezinta o dovada certa, oficiala, a hartuirii la care a fost si este supusa. O dovada a netemeiniciei, ticalosiei anchetelor de toate felurile declansate in avalansa impotriva ei.

Pentru ca Gheorghe Stan face la SS ceea ce a facut si Inspectia Judiciara. Hartuieste la ordin. Cum altfel se explica minciunile de proportii despre dosarele deschise din oficiu magistratilor?

Cum altfel se explica acuzatiile halucinante aduse dnei Kovesi in cele doua dosare? Da, este halucinant sa pui pe cineva sub acuzare pentru ca ar fi luat mita o extradare, pentru o poza neexpertizata si pe care incerci sa o certifici cu martori sau pentru ca ar fi pus in practica prevederi ale codului de procedura penala. Am detaliat deja aberatia fiecarei acuzatii.

Ceea ce ar fi trebuit sa o distruga pe dna Kovesi a devenit cel mai important argument in favoarea sa. Cine sa fie mai potrivit pentru sefia unui parchet european decat un procuror pe care infractorii il detesta atat de tare si il hartuiesc cu atata furie?

Dar, cum spuneam, nu e vorba doar despre dna Kovesi, ci despre sute de magistrati hartuiti de intrumentele puterii. Procentul de achitari de 60% al Inspectiei Judiciare inseamna ca 60% dintre cei anchetati, pusi sa dea explicatii, tarati in fata CSM si umiliti in presa sunt nevinovati.

Si celor mai multi dintre ei nu li se imputa fapte, ci opinii. Pentru asta au fost sau sunt anchetati judecatori precum Ciprian Coada de la Curtea de Apel Constanta, Bogdan Mateescu de la CSM sau Cristian Danilet de la Tribunalul Cluj. Pentru asta sunt anchetati judecatorii din Forumul Judecatorilor.

Asta in timp ce o judecatoare precum Adina Lupea (UNJR), care isi exprima admiratia pentru farmecul lui Liviu Dragnea, nu are nicio problema asa cum nu are nici o somitate vocala pro-PSD de la TMB care nu motiveaza cu lunile (azi-maine anul).

Asta in timp ce un Liviu Dragnea este gasit fara pata de IJ dupa ce a tavalit repetat justitia si magistratii in noroi.

60% dintre magistratii nu doar anchetati de Inspectia Judiciara, ci pe care IJ i-a gasit vinovati si a caror pedepsire a cerut-o, au fost gasiti nevinovati de CSM si/sau ICCJ. Netejoru si Stan i-au hartuit si intimidat pentru ca in general sunt cei mai valorosi si radicali dintre magistrati, un statut care prespune nu numai multa carte, ci si o coloana vertebrala extrem de rigida.

Stafeta a fost preluata, cum spuneam, de SS.

Aceasta sectie contestata de expertii straini a ajuns sa puna sub acuzare un procuror pentru represiune nedreapta, desi rechizitoriul si probatoriul au fost confirmate de prima instanta, care a condamnat "victima represiunii nedrepte" la 4 ani de inchisoare cu executare. Victima fiind Andreea Cosma, care s-a mutat practic in sediul SS.

Daca procurorul a comis represiune nedreapta si a trimis in judecata un nevinovat, stiind ca e nevinovat, dupa cum acuza SS, inseamna ca judecatorii care s-au pronuntat, complet de 3 ICCJ, ori sunt luati de prosti, ori urmeaza sa fie si ei anchetati in rand cu procurorul.

Este o forma stupefianta de presiune asupra completului de apel si o imixtiune de neacceptat intr-un proces in curs.

O imixtiune similara cu explicatiile cerute de SS de la ICCJ in privinta completurilor specializate pe coruptie, cu numai doua saptamani in care avocatii lui Dragnea sa ridice o exceptie in aceasta privinta in apelul "Bombonica". Amenintare sau culegere de informatii in favoarea apararii, tot imixtiune inimaginabila se numeste. Si ca bomboana pe coliva, SS a dat raspunsul ICCJ la luju.ro. Ca doar nu l-o fi dat ICCJ!

SS a cerut dosarul Tel Drum in mod repetat de la DNA in baza unui denunt anonim, in timp ce il ancheteaza pe procurorul Negulescu pentru ca a luat in considerare un denunt anonim.

SS cere dosar dupa dosar de la DNA invocand denunturi impotriva unor magistrati si daca as fi in locul celor implicati in acele cauze n-as fi foarte linistit. De exemplu, la SS a ajuns un dosar care-l priveste pe Victor Ponta (achitat in prima instanta) . Oare ce ar vrea Liviu Dragnea sa i se intample lui Ponta?

Si cine sa ancheteze eventuala represiune nedreapta comisa de un procuror SS? Tot un procuror SS, desigur.

Dar in cazul DNA, cum era?, parca aud intrebarea. Represiunea nedreapta de care era acuzat un procuror DNA urma sa fie anchetata de PICCJ, nu de DNA. Aceasta si este diferenta intre sectia pentru magistrati din cadrul DNA, care se ocupa doar de acuzatiile de coruptie impotriva magstratilor, si SS care are competenta pentru orice fapta comisa de un magistrat, ca e coruptie, ca e represiune nedreapta, ca e omor, abandon de familie si conducere in stare de ebrietate. Toti sunt la mana SS pentru orice, iar SS e doar la mana ei.

"Pentru prima data simt ca am profesia nepotrivita intr-o tara nepotrivita", mi-a spus amarat un magistrat cu mare experienta si CV impecabil. Sa ne miram atunci ca magistratii se pensioneaza pe capete, ca un fel de abandon pentru salvarea din fata unui tavalug teribil.

Niciodata, poate ca nici in vremea Rodicai Stanoiu, impotriva sistemului judiciar nu a fost declansata o asemenea teroare. Teroarea infractorilor impotriva magistratilor, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...