Urmărit internaţional pentru 29 de furturi în Austria, depistat în judeţul Tulcea

Urmărit internaţional pentru 29 de furturi în Austria, depistat în judeţul Tulcea

Un tânăr din judeţul Maramureş, urmărit internaţional pentru săvârşirea a 29 de furturi în Austria, a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din Tulcea, după ce a fost identificat în comuna Murighiol, Delta Dunării.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Baia Mare, ar fi sustras, în perioada martie-septembrie 2017, bunuri din locuinţele unor persoane din Austria, valoarea totală a prejudiciului adus acestora fiind estimat la 300.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă remis vineri, AGERPRES, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea a 29 de infracţiuni de furt calificat", se arată în comunicatul IGPR.

Pe numele tânărului, autorităţile austriece au emis mandat european de arestare, iar poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din Tulcea şi cei ai Postului de Poliţie Murighiol l-au identificat, joi, pe raza comunei.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca astăzi, 9 martie, să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa, pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile din Austria.

Pentru depistarea persoanei, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...