Urme de explozivi găsite pe rămășițele pământești ale victimelor avionului EgyptAir prăbușit în Mediterana (oficiali)

Urme de explozivi găsite pe rămășițele pământești ale victimelor avionului EgyptAir prăbușit în Mediterana (oficiali)

Comisia de anchetă a aviației civile egiptene a detectat urme de substanțe explozive pe rămășițele pământești ale victimelor avionului EgyptAir pe ruta Paris-Cairo, prăbușit în estul Mediteranei pe 19 mai, a anunțat joi Ministerul egiptean al Aviației, transmit AFP, Reuters și DPA.

Comisia de anchetă a transmis Parchetului rapoartele medicilor legiști, a indicat ministerul într-un comunicat. Conform legii în vigoare, procurorul este sesizat 'dacă devine clar, în opinia comisiei de anchetă, că există suspiciuni privind originea criminală a accidentului'.

Avionul Airbus A320, care efectua un zbor Paris-Cairo, a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai , în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuși în apele Mediteranei între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute. Analiza înregistratorului de voce a confirmat tentativa de stingere a unui incendiu la bord înaintea prăbușirii în mare.

Anchetatorii francezi privilegiază ipoteza unui incident tehnic, în timp ce autoritățile egiptene înclină spre ipoteza teroristă.

Accidentul s-a produs la aproape șase luni după ce un avion de pasageri rus a explodat la scurt timp după decolarea din stațiunea Sharm el-Sheikh, din peninsula Sinai. Toate cele 224 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Organizația Statul Islamic a revendicat doborârea aparatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro