Urmează „noaptea cuțitelor lungi” la Moscova?/„Putin se teme de o revoltă a generalilor”

Urmează „noaptea cuțitelor lungi” la Moscova?/„Putin se teme de o revoltă a generalilor”

Un fost membru al forțelor aeriene ruse a declarat pentru BBC News că Vladimir Putin se teme de o revoltă din partea generalilor săi.

Gleb Irisov, care a fugit din țară, este și fost corespondent militar pentru o agenție de știri rusă și spune că îl cunoaște pe noul comandant responsabil de războiul împotriva Ucrainei, Serghei Surovikin.

Irisov a declarat că Surovikin a fost numit din cauza „loialității sale profunde” față de regimul rus și față de președinte personal.

El a adăugat că liderul rus „se teme acum de un fel de revoltă din partea generalilor”.

Irisov a spus că a început să se opună guvernului în timpul cât a fost în armată, observând „neglijența” pe care comandamentul său o arăta față de oameni.

El a descris războiul ca fiind o „catastrofă” pentru Ucraina și Rusia, periculoasă pentru lume.

Irisov este pesimist în ceea ce privește șansele de schimbare în țara sa natală în curând, în ciuda „pierderilor uriașe și a efectelor economice grave” ale războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...